PODELI

Legendarni sarajevski bend Zabranjeno pušenje ima novi dvostruki studijski album, a prvi od živopisnih likova, o kojima ovog puta pevaju publici, biće predstavljen “alternativac” Ekrem.

Četiri godine nakon studijskog albuma “Šok i nevjerica” i živog albuma “Live in Skenderija 2018”, Zabranjeno pušenje objavljuje novi dvostruki album, koji će izaći 3.6.2022. u svim zemljama sveta. Album “Karamba!”, donosi 16 novih pesama, a najavljuje ga pesma “Ekrem” za koju je upravo snimljen i spot.

“Ekrem je junak naših dana – skeptičan prema knjizi, ali pun povjerenja prema znanju sa Google-a, otvorenih čakri, ali mozga plombiranog aluminijskom folijom, kojom se štiti od utjecaja 5G mreže. Kao i većinu likova iz mojih pjesama, ni ovog nisam izmislio, već sam ga prepisao iz naše svakodnevice. Ekrem je čovjek čvrstih uvjerenja, nepovjerljiv prema nauci, ali prijemčiv za najrazličitija alternativna učenja i teorije zavjere. Vjerujem da će mnogi u njemu prepoznati nekog iz svoje okoline i da će pjesma o njemu naći put do publike”, kaže Sejo Sexon, frontmen benda i autor većine pesama na albumu.

Spot za pjesmu “Ekrem” režirao je Tomislav Fiket, poznat fanovima Zabranjenog pušenja i po spotovima za hitove “Možeš imat’ moje tijelo”, “Mile Hašišar”, “Poso, kuća, birtija”, “Pupoljak”, “Počasna salva”, “Dobro dvorište”, “Modni guru”…

U spotu glume članovi Pušenja, Angie Zebec i Sejo Sexon, a u ulozi Ekrema je glumac Asim Ugljen, kojeg znamo po upečatljivim rolama u serijama “Kud puklo da puklo” i “Crno-bijeli svijet”.

Foto: promo