PODELI

U četvrtak, 29. novembra, Zabranjeno pušenje će održati veliki koncert u Subbeernom Centru u Cetinjskoj 15 u Beogradu od 20 časova. Time će promovisati svoj novi, jedanaesti album „Šok i nevjerica“, koji je objavljen 31. oktobra i dostupan za preuzimanje na sajtu benda www.zabranjeno-pusenje.com.

Pet godina nakon poslednjeg izdanja „Radovi na cesti“ iz 2013. godine, bend će se novim materijalima potruditi da opravda dugu pauzu. Na albumu uz standardnu postavu benda gostuje i tuzlanska reperka Sassja kao vokal na pesmi „Kupi nas Ali“, kao i majstor sevdalinki Damir Imamović na pesmi „Svjetla Sarajeva“.

„Uvek postoje neverica i skepsa kada je u pitanju novi album benda s velikom kilometražom. Naša je želja da šok bude pozitivan i da se ljudi iznenade koliko dobar album možemo da napravimo iako nosi broj 11“, kaže frontmen benda i autor većine pesama Sejo Sexon.

Kao i inače, Sejo Sexon i Zabranjeno pušenje bave se našim danima i ljudskim sudbinama i u pesmi „Irska“ na satiričan način opisuju život balkanskih emigranata na zelenom otoku, na kojem nema mina, umjerena je klima i mnogo bolja plaća. Kratki muzički film za pesmu „Irska“, koji nas vodi kroz ulice Dablina, jeftine sobe za iznajmljivanje i bučne irske pabove, režirao je Danilo Šerbedžija, kojem je ovo treći spot za Zabranjeno pušenje, posle „Bog vozi Mercedes“ i „Karabaja“.

Zabranjeno pušenje u Beograd na Dan Republike dolazi u uigranoj postavi: Sejo Sexon (Davor Sučić), Robi (Robert Boldižar), Toni (Antun Lović), Trak (Branko Trajkov), Klo (Dejan Orešković) i Lana Škrgatić.

Ulaznice su u pretprodaji dostupne po ceni od 1200 dinara svakog dana od 16:30 do ponoći u kafeu „Šikarica“ u Skadarskoj 22, a na dan koncerta, na ulazu u SubBeerni Centar, koštaće 1400 dinara.