PODELI

Bendovi BILBORD, DINGOSPO DALI i UZEMLjENjE pozivaju na veče alternative rock/psychedelic /indie rock/brit pop muzike u subotu, 20. decembra, u Babel Bar & Terrace (Takovska 45). Početak je u 22h, a cena ulaznice je 200 dinara.

Bilbord je autorski bend iz Beograda osnovan 2012. godine pod uticajem britanskog pop/rok i psihodeličnog zvuka sa tekstovima isključivo na srpskom jeziku. Predstavljaju spoj britanske pop kulture 60-ih godina i alternativnog indie rok zvuka sa kraja 20-og i početka 21-og veka.

Dingospo Dali je beogradski alternativni rok sastav, formiran pre tri godine, koji je napravio mešavinu galame, ritma i melodičnosti, vođen raznim uticajima bendova uglavnom mračnijeg zvuka. Sa svojom prvom snimljenom pesmom pod nazivom “Pelin” našli su se na “Bigz komplikaciji”- prvoj samizdat zbirci numera bendova koji rade i stvaraju u Bigzu, a ubrzo nakon toga okačili su i svoj prvi spot za pesmu “Ona” Jedan od njihovih većih uspeha je plasiranje u finale Demo Master Festivala, nakon čega su održali uspešan koncert na zidiću Milana Mladenovića, ispred Doma Omladine.
Izbacili su i novi spot za pesmu “Ne pitaj se” koji je snimao i režirao Ivan Sobakov (Bluzdog produkcija) koji je autor i njihovog prvog spota.
Bend čine: Nemanja Bulatović- bas gitara, Nikola Vidojević- bubanj, Nikola Mišić- gitara, bek vokal, Miloš Kasalović-gitara, Sandra Grubić- vokal.


UZEMLjENjE je beogradski alternativni rok-bend nastao 2011. godine. Njihovu muziku odlikuje mnoštvo gitarskih efekata, posebno distorzije i modulacije, koje bendu daju poseban autorski pečat i koje definišu njihov zvuk. Posebna pažnja posvećuje se tekstovima, koji treba da imaju apelativnu ulogu na slušaoce i ljudsku svest. Tekstovi su društveno angažovani, sa jasnom kritikom na račun društvenog sistema, ali i čoveka kao pojedinca. Kao demo bend nastupali su na 47. Gitarijadi u Zaječaru.
U julu 2014. objavljen je prvi studijski album „Mehanizam“, koji je dostupan kao fizičko izdanje (CD) i kao mp3 verzija, dostupna za besplatno preuzimanje. Kao demo bend nastupali su na 47. Gitarijadi u Zaječaru. Trenutnu postavu čine: Dejan Milošević (gitara/vokal), Mladen Jovanov (bubanj), Ivan Pavlović (bas) i Dragoljub Milovanović (gitara).