PODELI

Tradicionalno Akustično Kompozitorsko Takmičenje – TaktFest biće održano sedmi put 25. i 26. avgusta u Novom Sadu. Cilj festivala je promocija autorske, akustične muzike mladih izvođača i muzičkih grupa. Prijave su otvorene.

Dobrodošli su i pojedinci i muzičke grupe, autori muzičkih dela bez obzira na geografsko poreklo učesnika i žanr muzike, a u skladu sa pravilima i etičkim kodeksom festivala. Prednost imaju učesnici (samostalni izvođači) ili autori pesama (u slučaju grupnog nastupa) mlađi od 35 godina.

Na festivalu se učestvuje jednom autorskom pesmom. Pesma mora biti napisana i izvedena na maternjem jeziku (ako je maternji jezik jezik nacionalnih manjina, izvođenje pesama na tom jeziku je dobrodošlo, uz prevod pesme na srpski jezik, koji će biti dostavljen žiriju).

Pesma kojom se učestvuje na festivalu ne sme biti deo zvaničnog izdanja, niti da je u procesu objavljivanja do završetka festivala. Takmičari autorske pesme treba da izvedu na akustičnoj postavci instrumenata, bez upotrebe efekata ili dodataka koji menjaju osnovnu boju instrumenta.

Pobednike očekuju i odlične nagrade, muzička oprema, učešće na festivalima u zemlji i okruženju, a svi finalisti dobijaju i izmontiran video material jedne pesme sa nastupa.

Prijave su otvorene. Zainteresovani se mogu prijaviti na zvaničnom sajtu festivala popunjavanjem formulara na http://www.kulturanova.org/taktfest/prijava.php

“TaktFest 2018” održaće se u Kulturnom centru LAB, Dr. Hempta 2 (odmah nakon futoškog parka) u Novom Sadu.

Detaljnije informacije mogu se pronaći na zvaničnom sajtu festivala http://www.kulturanova.org/taktfest/index.php ili dobiti putem telefona 0637334892 (Milica Greda) i mejla milica@kulturanova.org
Osnivač i organizator – Asocijacija Kulturanova.