PODELI

Jedanaesto izdanje Lovefesta već  prve noći oborila je sve rekorde posećenosti.  Najposećeniji je kao i uvek bio Fire Stage, najveća muzička bina, koja je ove godine predstavljena u potpuno novom i specifičnom scenografskom izdanju. Lovefesta je trajao od 3. do 5. avgusta u Vrnjačkoj Banji, a više od 100.000 ljudi iz celog sveta bogatije je za još jedno posebno festivalsko iskustvo, dok je Srbija dobila muzički događaj svetskih razmera.

Tokom tri dana festival su posetili mladi iz više od 36 zemalja, a na čak pet bina ove godine popelo se preko 200 izvođača. Najveće iznenađenje festivala bilo je predstavljanje nove bine 99 i specifičnog koncepta koji ljudima pruža potpuno novo festivalsko iskustvo, dok su scenografija, kao i uređenje čitave lokacije zasenili sva prethodna izdanja festivala.

Trenutno najtraženije svetske zvezde među kojima su Maceo Plex, Luciano, Loco Dice, Matador, Carl Craig, Mall Grab i mnogi drugi potpuno su očarani lokacijom, kao i činjenicom da tako malo mesto, kao što je Vrnjačka Banja, ima poseban značaj na svetskoj festivalskoj mapi. Tako je Mall Grab odlučio da svoj boravak produži za još jedan dan i uživa na festivalu, dok je većina izvođača sa svojim fanovima na društvenim mrežama podelila scenografiju festivala i prizore mase ispred njih.

81

Zvezda poslednje festivalske noći bio je Maceo Plex, koji je publiku zagrejao za sada već tradicionalno zatvaranje zvaničnog programa uz Marka Milosavljevića i Dejana Milićevića. Na Energy Stage-u sve posetioce iznenadio je legendarni nastup američkih muzičkih asova Jamie 3:26, Altona Milera i Joe Clossel-a. Poslednja festivalska noć na Jack Live Stage-u bila je takođe eksplozivna, a obeležili su je nastupi grupa Schizophrenia, Hosenfefer, Popečitelji, KBO!, Goblini i Pero Defformero.

Lovefest je putem aplikacije za mobilni telefon iznenadio korisnike specijalnim pogodnostima i najavio čak dva velika muzička događaja do kraja godine u Beogradu. Ono što sledi je da 7. oktobra u beogradski Hangar stižu Chris Liebing i DJ Deep, dok će u novembru biti održano drugo izdanje Lovefest Experience-a, a sa Simfonijskim orkestrom RTS-a nastupiće legendarni Derrick May, kao i popularni i talentovani pijanista Frančesko Tristano. Ulaznice se već mogu naći u prodaji na www.lovefest.rs, kao i u svim poslovnicama Eventima i Gigstixa.

Galeriju fotografija pogledajte OVDE.