PODELI

U kultnom sarajevskom klubu Cinemas Sloga, u sklopu međunarodnog festivala „Sarajevska Zima“, 15. marta koncert će održati bend Zona Isključenja.

Nakon pet godina pauze, posle drugog studijskog albuma „13. Soba“, goraždanski rok bend Zona Isključenja je ponovo u studiju.

Ovaj put, bend se odlučio za snimanje tri singla koju će pratiti video spotovi, a koji će biti prezentovani sarajevskoj publici na koncertnoj promociji u sklopu “Sarajevske Zime”.

Zona Isključenja je bend koji je nastao u Goraždu 1995. godine. Nakon zapaženog rada u okviru BH demo scene prvi album pod simboličnim nazivom „Vakat je“ snimaju 2006. godine.

Dve godine kasnije izdali su i svoj drugi album popraćen sa nekoliko spotova, ali ubrzo nakon toga Zona se povukla iz javnosti zbog privatnih obaveza članova benda.

Ove zime promenili su gitaristu, te nakon sedamnaest godina u bendu, Nihad Gluščić Kruger, više nije član Zone, a novi gitarista benda je Omar Softić Bole, dugogodišnji prijatelj i saradnik benda.

Sa novim gitaristom, Zona se prilično aktivirala u živim nastupima i novi projektima, te, kako kažu iz benda, do kraja godine im je cilj snimiti 6 novih pesama i barem tri spota.

Ulaznice će u pretprodaji koštati 5 KM.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.