PODELI

Gala koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 40 veličanstvenih godina muzičke karijere proslaviće jedan od najznačajnijih novotalasnih kantautora.

Veliki koncert Zorana Predina, šarmanto drskog naslova “Zoran Predin – Ljubavnik iz ormara” održaće se 07. marta u najpoznatijoj zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Trideset i devet objavljenih albuma. Više od dve hiljade koncerata od Maribora do Sydneya, od Zagreba do Kaira, od Tešnja do Dublina. Indie rock, gypsy swing, jazzy šansona, kantautorske balade, filmska i muzika za pozorište. Život u kombiju. Sendviči s benzinskih stanica, fileki kolodvorskih restorana i gala večere sa predsednicima država. Saradnja i druženje sa kolegama. Preterivanja svih boja. Sve se to se krije u 40 godišnjoj karijeri koja zaslužuje proslavu gala koncertom koji će nam predstaviti Zorana Predina u izboru najboljeg iz različitih razdoblja njegove bogate karijere.

Novi aranžmani, zanimljivi i neočekivani gosti biće deo ove večeri u Lisinskom.

Željezni repertoar Lačnog Franza, najlepši momenti neverovatne saradnje s dvostrukog albuma “Tragovi u sjeti” ispod prstiju vrhunskog pijaniste Matije Dedića, toplina i razigranost gypsy swinga Damira Kukuruzovića, jednog od najboljih svetskih đango gitarista, vokalni trio Globoke grlice i kao jubilarno iznenađenje na ovom zagrebačkom koncertu – uvek zavodljiva Anja Rupel, posle dugo vremena s pesmama legendarnog Videosexa. Zoranu Predinu, jednom od najznačajnijih slovenskih novovalnih kantautora, zbog njegove provokativnosti i crnohumornih tekstova čak i najveći neprijatelji priznaju duhovitu autorsku izvornost i iskričavu nekonvencionalnost. Najvećim komplimentom ipak lično smatra to što su ga proglasili novtalasnim Arsenom Dedićem, upoređujući ga s vrhunskim muzičkim virtuozom i pesnikom s kojim je Zoran dugo godina prijateljevao i plodno sarađivao. U svojoj bogatoj umetničkoj karijeri objavio je 39 autorskih albuma, 4 zbirke poezije i knjigu anegdota pod naslovom “Druga žena u haremu”. Komponovao je muziku za filmove i pozorište, okušao se u raznim muzičkim stilovima, od rocka do gypsy swinga, i nastupao po celom svetu, ali kako sam kaže – najbolje tek dolazi.

Ulaznice su u pretprodaji te ih možete pronaći na blagajnama K.D. Vatroslava Lisinskog i mrežnoj stranici www.ulaznice.hr.