PODELI

Nakon mnogobrojnih nepredviđenih okolnosti, koje su ih godinama sputavale da se u punom sjaju i diskografski predstave publici, Garlic konačno izbija, albumom “Naposletku” u prvi plan regionalne metal scene.

Ovo luksuzno opremljeno izdanje, na CD formatu, praćeno i pozicioniranjem albuma na svim relevantnim digitalnim platformama, u izdanju najstarije srpske nezavisne kuće Take It Or Leave It Records, do sada je ilustrovano sa tri video singla, od kojih najnoviji, za pesmu “Zima”, upravo ekskluzivno predstavljamo, kao bonus iznenađenje prikladno ovoj kompletnoj metal svetkovini.

Uz zavidan spektar uticaja različitih žanrova, ovo je u osnovi srpski rock – metal tribe zvuk. Garlic je bend koji postoji pod ovim imenom od 2008. godine, nosi veliki broj svojih pesama i izvesnu autorsku specifičnost. U proteklom periodu razvijena je saradnja sa muzičarima iz Slovenije, Rumunije, Beograda, Novog Sada, ali baza benda ostaje u Zrenjaninu. Mnogo vremena je utrošeno na žive nastupe, te nisu nepoznati širem auditorijumu, ali ovakav pristup borbi za rokenrol nije ostavio prostora za neka druga polja, kao što su zvanična izdanja. Iako se na tom putu jesu našli u nekoliko različitih studija, usled značajnih finansijskih izdataka potrebnih za svega nekoliko takvih dana, a uskraćeni za adekvatan rezultat i ono što osećaju kao svoj zvuk, odlukom benda krajni proizvodi su povučeni od javnosti, proces prekinut, a samo putovanje ozbiljno je produženo zarad ideje o izgradnji sopstvenog studija.

Zatvorivši početni krug svog rada pojavljivanjem na Exitu, ali i ličnom tragedijom kada im je iznenada preminuo basista, Saša Šipčić (32), bend pravi rez i povlači se u svoj studio na pune tri pune godine. Konačni rezultat je album pred nama, simbolično nazvan – ”Naposletku”. Autor pesama i aranžmana je Milan Ružin, kao i miks i produkcija, tekstovi su delo Danijele Ružin, a snimanje su radili Milan Ružin i Boris Markov. Za mastering je bio zadužen Nathan Ranier, USA.

Radi se na još nekoliko video prikaza za pesme sa aktuelnog albuma, promotivne aktivnosti i čekiranje datuma koncerata je u toku, a bend je već uveliko otpočeo pripremanje i narednog materijala.

Na stvaranju albuma su učestvovali: Danijela Ružin – vokal, Flavius Misaras – bas (Dordeduh), Dejan Toškov– bas, Petković Petar– gitara, Milan Ružin– gitara, Boris Markov– bubanj, Marko Mitrović– bubanj (Rapidforce), aditional vokals Jasna Popović i Kargash.