PODELI

Yasmin Levy, zvezda world music scene, kantautorka izraelsko-španskog porekla, premijerno će nastupiti u Novom Sadu 12. novembra u Srpskom narodnom pozorištu.

Pesmu “Una Noche Mas”, svetsku ljubavnu himnu, novosadska publika po prvi put će imati priliku čuti uživo. Yasmin se u naše krajeve vraća u okviru turneje Balkan Tour, i to nakon koncerata koji su izazvali ogromnu pažnju javnosti i publike ovog leta, na festivalima Belgrade River Fest i Banja Luka Fest.

Ovaj koncert jedan je od najinteresantnijih internacionalnih koncerata u Novom Sadu ove jeseni, a sama umetnica, sasvim sigurno, publici će prirediti prvoklasan muzički užitak. Snagom glasa i jačinom emocije, Yasmin Levy na svom koncertu vodi nas putem na kojem se zaboravlja sve što nas tišti, prepuštajući nas iskustvu koje zasigurno dovodi do katarze.

U pratnji svojih muzičara, Yasmin stvara doživljaj utemeljen na ladino i flamenco kulturnoj baštini, prožet i modernijim zvukom, interpretirajući priče o ljubavima, poslednjim zagrljajima, rastancima, slaveći život i emocije. Kako se u njenoj muzici jasno oseća sefardsko nasleđe i izraelski koreni, za vokal Yasmin Levy kaže se da je “glas svih kultura Mediterana”, od Izraela do Španije.

Sama pojava Yasmin Levy verno dočarava ono o čemu peva, budeći jake osećaje kod publike, zbog čega se ubraja među one umetnike čiji rad pun potencijal ostvaruje upravo u interakciji s publikom na koncertima. Svaki minut njenog nastupa prožet je emocijama koje publiku vode kroz setu, bol, nostalgiju, ali i ljubav kao inspirišuću pokretačku energiju i radost življenja.

Pesmama “Una Noche Mas”, “La Alegria”, “Adio Kerida”, “Olvidate de mi”, te albumima “La Juderia”, “Mano Suave”, “Libertad”, ova umetnica se upisala u sam vrh top lista najslušanije muzike na planeti.

Ulaznice možete kupiti na blagajni SNP-a od ponedeljka 02.10.

Izvor: urbanmagazin.ba