PODELI

Veseli, pozitivni i harizmatični članovi benda Zemlja Gruva, nastupili su sinoć pred novosadskom publikom u klubu Quarter.

Klub Quarter

Novi Sad, 20.04.2013.

Subota veče, i to ne bilo kakvo veče. Toplo, divno proletno veče. Savršena atmosfera kojoj je falilo samo malo zvuka, dobrog zvuka. Zvuka poput onog koji neguju Beograđani, Zemlja Gruva.

Zakasnila sam na sam početak koncerta, iz opravdanih razloga, ali sam propustila samo prve dve pesme, što je značilo ima još dovoljno vremena za uživanje. Prvi utisak  je bio taj da klub nije pun. Iako znajući da u Quarteru treba baš baš mnogo ljudi da bude prisutno kako bi se imao utisak da je puno, ipak sam bila iznenađena. Valjda sam mislila da se te večeri svi osećaju kao ja, leptirasto i da jedva čekaju da čuju baš njih 🙂

Neka mi oproste muški članovi benda, ali njihove lepše polovine u bendu su apsolutno bile sjajne ove večeri. Zoe Kidah i Constructa potpuno su opčinile sve prisutne kako svojim već prepoznatljivim glasom, tako i stasom. Već na trećoj pesmi predstavili su publici članove benda, a među njima i novog člana za klavijaturama, Ivana Jevtića, inače i člana benda Irie FM.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pored novih pesama, na repertoaru našli su se i stari hitovi, pa su nas tako podsetili na 2008. godinu i njihovo učestvovanje na izboru za pesmu Evrovizije sa pesmom “Čudesni svetovi”. Najveće reakcije publike izazvale su pesme “Nisam Znala Da Sam Ovo Htela”, “Sudopera” i pesma koja je do sada ostavila najveći pečat na njihov rad, “Najlepše želje”. Čuli smo i nekoliko najvećih hitova kralja funk-a, Dine Dvornika koji su vidno obradovali sve pristune. Gruvlendovci su bili sjajno raspoloženi ove večeri, i sve to preneli su na publiku koja je veselo skakutala celo veče. Svo vreme komunicirali su sa publikom, među sobom, i cela svirka dobila je neki prisan ton, te je atmosfera samim tim bila mnogo prijatnija.

Nakon skoro dva sata svirke, publika ih je aplauzom i povicima “bis bis”, izvela još jednom na binu. Za kraj odsvirali su pesmu “Treba mi dinar”, obradu velikog svetskog hita “I need a dollar” Aloe Blacc-a, a svoju koncertnu posetu Novom Sadu završili su odsviravši još jednom pesmu “Sudopera”.

Andrea Magazin