Foto: Narek Haknazaryan-privatna arhiva umetnika

U okviru Novosadskog muzičkog leta, a povodom obeležavanja Svetskog dana muzike, Vojvođanski simfonijski orkestar će 21. juna, sa početkom u 21.00 čas, u dvorištu OTP banke (Trg Slobode 5), koncertom pod vedrim nebom zaokružiti svoju 2023/2024. koncertnu sezonu.

Solista na ovom posebnom muzičkom događaju biće Narek Haknazarjan, violončelista svetskog renomea mlađe generacije. Rođen u Jerevanu u Jermeni, u porodici muzičara, mentor mu je bio veliki Rostropovič. Sa 22 godine osvojio je prvu nagradu i zlatnu medalju na prestižnom Međunarodnom takmičenju „Čajkovski“ 2011. godine i od tada svojom vrhunskom interpretacijom osvaja i inspiriše publiku i kritiku širom sveta. Sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom izvešće čuveni Koncert za violončelo i orkestar u ha-molu op. 104, češkog kompozitora Antonjina Dvoržaka.

Pored Koncerta za violončelo i orkestar, na repertoaru će biti izvedena dela Simfonijska poema Šarka, treća iz simfonijskog ciklusa „Moja domovina“, češkog kompozitora Bedžiha Smetane i Simfonija br. 8, pomenutog kompozitora Antonjina Dvoržaka.  Ovaj koncert je takođe povod da izvođenjem ovih dela, bude obeleženo 200 godina od rođenja Bedžiha Smetane i 120 godina od smrti Antoninja Dvoržaka.

Vojvođanskim simfonijski orkestrom dirigovaće Aleksandar Kojić, publici poznat kao dirigent i nekadašnji direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta, trenutni dirigent Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Muzičke omladine Novog Sada (Katolička porta 2/II) svakog radnog dana od 9.00 do 13.00 časova, kao i dva sata pred početak, na mestu održavanja koncerta. Onlajn rezervacije, kao i kupovina ulaznica dostupni su OVDE.

Cena karte je 1000 dinara, dok studenti, đaci i penzioneri imaju 50% popusta.

Ulaznice sa popustom se mogu kupiti isključivo lično.

U slučaju lošeg vremena koncert će biti održan u Sinagogi sa početkom u 21.00 čas.

Koncert organizacije Muzička Omladina Novog Sada.