Foto: Ilija Marjanović

Kao treći izvođač na ovogodišnjem PDF-u, nastupiće bend Deformitet koji je na prošlogodišnjem Demo PDF-u osvojio najviše glasova publike i žirija.

Ovaj mladi bend iz Selenče prošle godine bačkopalanačkoj publici pokazao je da su njihovi nastupi i njihova muzika u ravni sa mnogo većim i trenutno popularnijim bendovima od njih. A da ova pobeda nije došla sasvim slučajno, pokazuju i pobede na Gitarijadi Vojvodine 2021. u Kisaču, Velikogradištanskoj Gitarijadi 2022., Rokerijadi u Petrovcu na Mlavi 2022. kao i pobeda na ovogodišnjem Wind Rok festu u Vršcu. Izuzetno zapažene nastupe imali su u takmičarskom delu 7. i 8. BUNT Rok festivala, a odlične kritike dobili su i od publike u Beogradu,Apatinu,Bačkom Petrovcu, Požarevcu, Gornjem Milanovcu i mnogim drugim mestima gde su nastupali.

Deformitet je nastao 2020. godine na inicijativu bubnjara Danijela Kočonde, a čine ga još i Filip Čapanda (vokal), Rihard Joha (vokal), Pavel Pavlinji (bass gitara, prateći vokal), Martin Švec (solo gitara) i Jan Ribarski (ritam gitara). Autorski su bend a svoj zvuk opisuju kao miks punk, metal i rap žanrova.

Sedmo izdanje Palanačkog Dunav Festa održaće se 7. septembra u dvorištu Muzeja Grada Bačka Palanka.

Informacije o prodaji ulaznica uskoro!

Održavanje festivala pomogli su Opština Bačka Palanka i Kulturni centar Bačka Palanka.