PODELI

Vodeći svetski i regionalni izvođači na vrhu su liste ovogodišnjeg lineup-a, sedmog po redu Nektar OK Festa koji će se, kako je ranije najavljeno, održati 17/18/19 jula na Tjentištu.

Apocalyptica, Alice Merton, Asian Dub Foundation, Van Gogh, Urban & 4, Goran Bare &Majke, ZosterKultur Shock i mnogi mnogi drugi u jednu od najlepših prirodnih oaza u ovom delu Evrope, nacionalni park Sutjeska donose različitosti muzičkih žanrova i zasigurno mnogo dobre i pozitivne energije, koja će uz podršku festivalske publike i ove godine na Tjentištu napraviti atmosferu za pamćenje.

Svi fanovi popularnih izvođača i ove godine uživaće na tri festivalska stage-a. Atmosferu na Jägermeister main stage-u ove godine podgrejaće finski symphonic metal bend Apocalyptica. Ovi supertalentovani violončelisti publiku iz celog sveta oduševljavaju svojim interpetacijama heavy metal numera na violončelima. Nedavno su objavili i novi album „Cell-0“ koji je odlično prihvaćen i koji će na Tjentištu predstaviti već prvog festivalskog dana.

Drugog dana na glavnoj bini Nektar OK Festa očekuje nas nastup jedne od najvećih svetskih muzičkih zvezda nove generacije Alice Merton. Njen planetarni hit „No Roots“ koji danas na youtube ima blizu 217 miliona pregleda, svojevrsna je himna nove generacije, koji je uneo potpunu svežinu na indie-rock scenu. Alice Merton vlasnica je i nagrade European Border Breakers Award, koja se dodeljuje najboljim novim zvezdama, a napomenimo i da su pre nje istu zaslužili Adele, Dua Lipa i mnoge druge svetske zvezde.

Trećeg festivalskog dana nastupiće legendarni Asian Dub Foundation. Kako vole da kažu, oni su žanr za sebe. Njihova jedinstvena kombinacija žilavih ritmova džungle, dub basova i divlje gitare, čine ih jednim od najboljih live bendova na svetu. Publika na Tjentištu biće u prilici uživati i u pesmama sa njihovog novog albuma “Access Denied” koji izlazi 24. aprila. Za odličnu atmosferu na Jägermeister main stage-u ove godine zaduženi su i Van Gogh, Goran Bare & Majke, Urban & 4, Zoster, Ritam nereda, Buč Kesidi, Darko Rundek & ekipa, Kultur Shock, Kanda, Kodža i Nebojša.

Posebnu energiju sa sobom nose koncerti u OK kampu. Ni ovoga puta organizatori nisu zaboravili najverniju festivalsku publiku OK kampere, koji će biti u prilici da uživaju u odličnom dnevnom live programu na Sensation OK stage-u, gde ih očekuju sjajni nastupi Love Hunters, Mortal Kombat, Who See, Atheist Rap, Marčelo i Napeti quintet, Mile Kekin.

Organizatori će uskoro objaviti još novih imena koji će biti zaduženi za program na Cockta OK summer stage-u, omiljenom mestu za chillanje kraj bazena, ali i na OK after partiju u kampu.

Ne propustite sjajnu zabavu na Tjentištu 17/18/19 jula, osigurajte svoje mesto na vreme, uživajte u odličnoj muzici, ali i neponovljivoj avanturi koje vam nude brojni sadržaji u NP Sutjeska. I ove godine za ljubitelje adrenalina u ponudi je rafting rekom Tarom, kroz najdublji evropski kanjoj, kao i planinarska šetnja do jednog od najlepših prirodnih fenomena na ovim prostorima – Trnovačkog jezera u obliku srca. Ne treba propustiti i neke od najlepših vidikovaca u nacionalnom parku sa pogledom na Maglić i jednu od poslednjih evropskih prašuma – Perućicu.

Paketi ponude za boravak na Nektar OK festu dostupni su na zvaničnoj stranici festivala www.okfest.net/#booking . U ponudi su ograničene količine Paketa III /60 KM/ koji podrazumeva trodnevni boravak u OK kampu, festivalsku ulaznicu i organizovani prevoz iz većih gradskih centara u BiH, te paketa OK kamp /35 KM/ u okviru kojeg je obezbeđen boravak u kampu i festivalska ulaznica.

Za sve ljubitelje prirode, kampovanja i dobre muzike OK kamp i ove godine otvara se dan ranije, tj. 16. jula. Od ove godine kupovina paketa OK kamp (boravak u kampu + festivalska ulaznica) moguća je preko aplikacije HuHu, prodajnih sistema kupikartu.ba i Gigstix , kao i na samom festivalu, na recepciji OK kampa.