PODELI

Koncerti koje će finski sastav Apocalyptica održati 3. aprila u Zagrebu i 4. aprila u Beogradu nose naziv “Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos“.

Posetioci će na oba koncerta uživati u najvećim hitovima grupe Metallica koje će biti izvedeni na četiri violončela dok će Apocalyptica ujedno proslaviti 20 godina od izdanja albuma “Plays Metallica By Four Cellos”.

Zagrebački koncert biće održan u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski dok će dan kasnije koncert u Beogradu biti održan u Hali sportova. Virtuozi na violončelima posećuju ova dva grada u sklopu evropske turneje koja prati 20 godina od obave slavnog izdanja.

Ulaznice za koncert u Beogradu su u prodaji od danas na svim prodajnim mestima Eventima i online www.eventim.rs po cenama od 1900 dinara za parter i 2500 dinara
za tribine.

Ulaznice za koncert u Zagrebu u prodaju kreću u četvrtak 8. decembra, na svim prodajnim mestima sastava Eventim, blagajni Lisinskog i u Ulaznice.hr sastavu. Cene iznose 160, 190 i 220 kn, zavisno od sektora dvorane.

 

U maju 1996. Apocalyptica se pojavila na sceni kultnim prvencom “Plays Metallica By Four Cellos”, prodanim u milionskim tiražima i izdanjem koje je utrlo put mnogim kasnijim crossover izdanjima, posebno onima koja su kombinovala žestoku muziku sa klasikom.

Foto: Ville Juurikkala