Dvanaesto izdanje Pozitivnog koncerta održaće se u petak 2. decembra u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova. Na ovogodišnjem Pozitivcu nastupaju Bajaga i Instruktori, Josipa Lisac, Rundek Cargo Trio i Luce i svima će to biti premijeran nastup na najvećem i najdugovečnijem zagrebačkom koncertu.

Pozitivan koncert se kroz svojih dvanaest godina često menjao, kako sadržajno, tako i mestom događanja i trajanjem, ali je uvek uspevao zadržati onaj prvi, iskonski pozitivan feedback publike i izvođača. Sve je počelo u Tvornici kulture 2005., da bi se 2010. na jednu zimu preselilo u Cibonu, nakon koje je na red došla Velika dvorana Doma sportova. Jednodnevni događaj 2014. i 2015. je postao dvodnevni, a kroz jedanaest zima binom je prodefilovalo gotovo 40 izvođača, među kojima velika većina najznačajnijih muzičara našeg podneblja.

Bajaga i Instruktori, Josipa Lisac, Rundek Cargo Trio i mlada i talentovana Luce line up je koji je u isto vreme i neobičan i tipičan za Pozitivan koncert. Neobičan jer je na prvi pogled u generacijskom raskoraku s publikom, ali isto tako tipičan jer su Josipa, Bajaga i Rundek stvarali muzičku istoriju ovog podneblja i uticali na mnoštvo bendova koji su nastupali na Pozitivcu.

Tradicionalno organizovan od Udruge HUHIV i Los Angeles agencije povodom Svetskog dana AIDS-a, sa snažnom edukativnom porukom, Pozitivan koncert i ove će godine uz povoljne cene ulaznica isporučiti program u trajanju od gotovo 5 sati.

Počela je prodaja ulaznica s prvom cenom od 70 kn koja je na snazi do 1. oktobra. Od 2. oktobra do 1. decembra koštaće 80 kn, a na dan koncerta 90 kn.

Službena prodajna mesta

Dirty old shop, Tratinska 18

Rockmark, Berislavićeva 13

Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

Eventim prodajna mesta i www.eventim.hr