PODELI

Početkom 2015. godine psihodelični fusion – progresiv rok bend Bas i stega objavio je album “Nova Stvar”.

Promociju u Studentskom kulturnom centru Kragujevac imaće 16. oktobra u 22 časa a specijalni gost koncerta biće kragujevački bend Ti Fafa i ja.

Zajedno sa beogradskim bendom Organizam nastupiće pred beogradskom publikom u četvrtak, 15. oktobra u Kulturnom centru Grad. Ovaj koncert počinje u 21 čas, a cena karte je 200 dinara.

Bend Bas i Stega nastao je u avgustu 2011. godine. Čine ga: Dragan Vlajić Gale (gitara i vokal), Stevan Đorđević (gitara, prateći vokal), Miroslav Sekulić Bata (bas) i Nikola Pujaz (bubnjevi). Muzika koju ovaj sastav izvodi je uglavnom instrumentalna. Zasniva se na stabilnim ritmovima, koji su podržani razigranim bas linijama. Sve je obojeno psihodeličnim zvukovima isprepletanih gitara. Mešavina je raznih muzičkih pravaca (Dub, Funk, Post Rock, Jazz).

Bend svojim nastupima širi pozitivnu energiju i ljubav prema muzici. Iza sebe imaju brojne koncerte i festivale kako u zemlji tako i u inostranstvu. Pobednici su „Šumadijskog demo festa“ 2012. i 46. „Zaječarske gitarijade“ po odluci stručnog žirija, a iste godine su proglašeni za tredi najbolji novi bend od strane PopBoksa. Ove godine bend je objavio novi album “Nova stvar” uz spot za pesmu “Vožnja”. Album sadrži devet pesama i snimljen je u studiju 3×2 u Pančevu.


.