Tri polufinalna koncerta Belgrade Demo Fest Live 2014 održaće se 15, 16. i 17. maja u beogradskom klubu „Sioux“ (Skadarska 40a).

Svake polufinalne večeri, od 22h, nastupiće po sedam sastava koji će se svojim autorskim i izvođačkim kvalitetima boriti za prolaz u veliko finale zakazano za petak, 30. maj, u bašti KST-a.

„Osim pomenutog autorskog i izvođačkog segmenta žiri podjednako ceni i sveukupni pristup nastupu, pre i posle istog, koji predstavlja takođe važan faktor za uspeh na muzičkoj sceni.“, navode iz organizacionog tima.

Svake polufinalne večeri BDFL 2014, kao i u prethodnim takmičarskim ciklusima, prolaz dalje, odnosno ovoga puta u veliko finale, izboriće ukupno tri sastava: jedan na osnovu glasova stručnog žirija (predsednik žirija je Branimir Lokner, stalni članovi su Dragiša Radulović, Tamara Vučković i Aleksandar Šarčević, imena gostujućih članova naknadno će biti saopštena), jedan na osnovu glasova publike (pravo glasa imaju svi koji kupe ulaznice) i jedan kombinacijom glasova žirija i publike. Deseti finalista biće izabran putem baraža, a detalji baraža uskoro će biti saopšteni.

U četvrtak, 15. maja, nastupaju: Cruellas (Beograd), Kiza Bluza Bend (Zaječar/Beograd),Subjektivni sud (Beograd), Quarterbuzz (Beograd), Ubrzo potom (Užice), Gnjile (Beograd) i Johnny Almost (Novi Sad).

Petak, 16. maj, rezervisan je za nastupe sledećih sedam sastava: Kora (Beograd), Strah od Džeki Čena (Gornji Milanovac), Shuffle (Aranđelovac), HiQulus (Novi Sad), Huti Ota Tre (Zaječar), Drugo lice (Beograd/Pančevo) i Cassidy’s Brewery (Beograd).

Treće polufinalne večeri, u subotu 17. maja, sviraju i bore se za prolaz u veliko finale: Bite (Vršac), Zero Kills (Petrovac na Mlavi), Microwave (Vršac), D Zoo (Subotica), Zvučni zid (Beograd), Honey Rider (Niš) i Santos Brothers (Bačka Palanka).

U revijalnom delu polufinalnih koncerata nastupiće po jedan bend, a reč je o prošlogodišnjim učesnicima finala i polufinala.

I ove godine najbolje učesnike očekuju razne nagrade, od nastupa na velikim festivalima širom regiona, preko snimanja audio materijala i pojavljivanja na kompilacionom izdanju, do video spota i jednogodišnje PR podrške.