No Sleep Novi Sad, kultna bina Exit festivala na kojoj se promoviše nezavisna elektronska muzika i savremena kultura, zajedno sa čuvenim domaćim brendom Guarana, koji ovom prilikom slavi 20. rođendan, kao i klubom Drugstore, organizuje prvi No Sleep vikend u Beogradu 22. i 23. aprila.

Program prvog beogradskog izdanja predvode nemački tehno heroj Rødhåd i francuski elektro doajen The Hacker.

Za vikend bez spavanja u Beogradu pobrinuće se i ovdašnja scena koju će u popularnoj “tehno katedrali” predstavljati Filip Xavi, Tijana T, Boža Podunavac, Regen AKA Miloš Pavlović, Noise Destruction, Vladimir Aćić, Kristijan Molnar, Monosaccharide, Klaus, kӣr, Dead Ravers Society, SMT#nG i drugi. Ono po čemu će se ovaj vikend dodatno izdvojiti je posebna i dodatna produkcija zvuka, svetla i umetničkih instalacija u celom prostoru kluba Drugstore.

Ulaznice za ceo vikend po prvoj, ranoj ceni od 990 dinara, što je 50% niža cena u odnosu na finalnu, prodaju se u svim većim gradovima u prodavnicama “Corner Shop” i knjižarama “Vulkan”. Ulaznice su u Beogradu dostupne u Mikser House i Bivšem Baru, te onlajn putem sajta Gigstix.com.

Rødhåd se vraća u Beograd nakon epske žurke u “tehno katedrali” prošle godine, a ovaj 32-godišnji Berlinac danas je jedan od najtraženijih svetskih producenata. Njegova etiketa “Dystopian” smatra se za izrazito uticajnu na tehno sceni, a njegov rad budno prate oduševljene kolege kao što su Jeff Mills, Marcel Detmann, Sven Vath, Laurent Garnier i drugi. Priznat po izuzetnoj miks tehnici i prepoznatljiv po tipičnom berlinskom dub-techno stilu, Rødhåd je neizostovan u vodećim klubovima kao što su Concrete, Berghain, Fabric, Output, Lux, Fuse i Grelle Forelle. Posle cele decenije u Beograd se vraća heroj francuske scene, kultni elektro i tehno producent

The Hacker! Michel Amato, kojeg zovu i “man in the shadows”, čuven je i po radu sa Miss Kittin, kao autor muzike na njihovim albumima iz 2001, 2009. i 2015. godine, sa kojih su i čuveni elektro klasici “Frank Sinatra”, “1982” i “Stock Exchange”. Njegov solo album “Rêves Mécaniques” iz 2004. smatra se jednim od najuticajnih izdanja elektronske muzike, a 2014. je objavio album “Love/Kraft” za svoju novu, uticajnu izdavačku kuću “Zone”, koja je nasledila njegovu kultnu “Goodlife” etiketu. The Hacker u Beograd dolazi zahvaljujući timu kultnog festivala Nuits Sonores, na kojem će ubrzo posle Beograda premijerno predstaviti svoj novi live nastup.

No Sleep Novi Sad na Exitu uz vodeće evropske klubove

Ovogodišnji koncept No Sleep Novi Sad bine predstaviće četiri istaknuta kluba iz vodećih gradova Evrope uz podršku Guarane. Prve večeri, u četvrtak, 7. jula, svoj program predstaviće, po mnogima, jedan od najlepših evropskih klubova sa trodecenijskom istorijom, Nitsa iz Barcelone, čuvena i po organizaciji festivala Primavera Sound.

U petak, 8. jula, 25 godina beskompromisnog rada predstaviće planetarno čuvena tehno institucija iz Berlina, legendarni klub i uticajna izdavačka kuća, bez je nemoguće napisati punu istoriju elektronske muzike – Tresor. Klub koji poslednjih par godina privlači najviše pažnje na evropskoj elektronskoj sceni,Concrete iz Pariza, uz tim koji organizuje i sve popularniji Weather Festival, predstaviće svoje rezidente na #NSNS bini u subotu, 9. jula. Završnica u nedelju, 10. jula pripašće našem istaknutom klubu Drugstore iz Beograda, koji će, pored saradnje sa Exitom na razvoju No Sleep Novi Sad bine, ugostiti vodeći klub u Beču -Grelle Forelle.