PODELI

Beogradska grupa E-play održaće besplatan koncert u Velikoj sali Doma kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu u sredu, 10. februara, sa početkom u 21 sat.

,,U Studentskom gradu smo do sada svirali već nekoliko puta i to nam je uvek prijalo. Ovoga puta ćemo svirati dosta pesama sa albuma Obični ljudi, ali i nekoliko novih, još uvek neobjavljenih pesama, tako da smo baš uzbuđeni”, kazala je Maja Cvetković povodom koncerta koji je najavljen.

E-Play, miljenici beogradske publike, je alternativni rok sastav osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne- atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Sastav E-play iza sebe ima četiri studijska albuma, veliku listu samostalnih i festivalskih nastupa (od Main stage-a na Exit festivalu, preko koncerta u Parizu za “dan muzike” pa do koncerta u Bolonji povodom “Dana Beograda”), učestvovao je i na više kompilacija. Gosti na koncertu E-play u DKSG biće grupa In Absentias.

In Absentias je zvuk u kontinuiranom traganju, zvuk maksimalnog minimalizma. Bend je nastao kao solo projekat Ane Avramov, mlade autorke i muzičarke iz Zrenjanina, da bi se potom razvio u trio, koji osim nje okuplja i bubnjara, Dušana Golmajera (Virvel) i basistu Nikolu Markovića (The Superpowerless Superheroes). Ana Avramov je posle dugogodišnjeg iskustva u različitim autorskim bendovima (Alterdeus, Nevertheless) razvila specifičan muzički stil – kombinacijom rock ’n’ roll rifova i grandž korena sa indie-pop senzibiltetom pesama. Pesme In Absentias kreću se unutar koordinata setno-nostalgične atmosfere i ravničarske melanholije konta-alt vokala Ane Avramov. Debi izdanje “Far Out” je objavljeno u oktobru 2015. godine.

Besplatne ulaznice mogu se preuzeti na portirnici DKSG.