Nakon koncerta u Nišu u nedelju, 1. septembra, pevač grupe Block Out, Milutin Jovančić, izjavio je za Južne vesti da je to verovatno bio poslednji nastup u ovom sastavu, kao i da je to bio poslednji nastup benda za duži period.

Takođe je izjavio i da se tokom koncerta opraštao od svake pesme.

“Vrlo je verovatno da je ovo poslednji nastup grupe Block Out u ovom sastavu. Ovaj koncert je nešto što treba da podrazmeva neko izlaženje u susret i dobru volju da se sve ovo desi. Postoje određene promene u bendu za koje će se tek saznati. Ovo je verovatno poslednji nastup u ovom sastavu i poslednji nastup Block out-a za neki duži period. Mi smo na bini imali malo čudan osećaj i ja sam se lično opraštao sa svakom od pesama. Da li će se desiti da mi opet sviramo ne bih želeo da prejudiciram, ali večeras je kraj jedne etape za Block Out, a nastavak će da usledi kad se stvore uslovi”.

Sinoć je razrešena i misterija oko ove izjave koju je Jovančić  dao u Nišu. Na svom facebook profilu objavio je sledeće saopštenje u ime benda:

“Poštovana publiko i svi oni kojima je to bitno, obaveštavamo vas da Nikola Vranjković, autor većeg dela našeg repertoara, više nije član grupe Block Out. Nekoliko godina unazad došlo je do ozbiljnih problema unutar benda što je kulminiralo u poslednjih pola godine. U suštini, Nikola već dugo nije deo benda, nezadovoljan jer je okružen ljudima koji ne umeju, kako je sam sebe ubedio, da iznesu njegove ideje. Sa druge strane, ostatak benda je izgubio svaku komunikaciju sa njim i sve je postalo jedno veliko mučenje koje nikome nije potrebno. Nadamo se da će Nikola naći dovoljno kvalitetne muzičare sa kojima će uspeti da ostvari ono što je naumio. Block Out nastavlja sa uobičajenim aktivnostima. Posle mnogo vremena ponovo uživamo u muzici. Postavili smo sebi ciljeve, radimo na njihovom ostvarenju i iskreno se nadamo da ćemo novim pesmama uspeti da zadovoljimo očekivanja i ukus naše publike. Postalo je očigledno da više nismo u istoj priči. Mi smo bend, a on je Nikola Vranjković. Pa neka tako i bude.”

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.