PODELI

Šesnaesti Špancirfest, koji će se na ulicama i trgovima Varaždina održati poslednje nedelje u avgustu(22.08-31.08), biće, kao i sva dosadašnja izdanja Festivala dobrih emocija, obeležen bogatim i raznolikim koncertnim programom.

Organizator Špancirfesta, Turistička zajednica grada Varaždina, iz godine u godinu trudi se na nekoliko stilski profilisanih muzičkih bina smeštenih na trgovima i ulicama Varaždina, Varaždincima i brojnim gostima ponudi koncertni program koji može zadovoljiti najrazličitije ukuse. Posebna se pažnja posvećuje muzičkom programu na glavnoj biniŠpancirfesta, smeštenoj sa zapadne strane bedema varaždinskoga Starog grada, na kojoj su u poslednjih nekoliko godina nastupala velika imena regionalne, ali i svetske muzičke scene čime se Špancirfest uvrstio među najprestižnije hrvatske festivale. Posetioci Špancirfesta će u deset dana festivala na bini kod Starog grada moći videti čak trinaest velikih muzičkih imena u koncertnom nizu koji je sastavljen tako da zadovolji ukuse svih vrsta i svih generacija, potpunu u duhu Festivala dobrih emocija.

Koncertni program kod Starog grada počinje u subotu, 23. avgustai nastupom velikih imena čak dveju generacija slovenske muzičke scene. Na Stari grad stižu kultni bend  Laibach te moderni žestoki zvuk Siddharte. U nedjelju 24. Avgusta nastupa  kombinacija momaka koji partijaju s najvećim svetskim zvezdama – 2Cellos te miljenika varaždinske publike Urban&4, koji će izvesti i nekoliko pesama s njihovog zajedničkog albuma što nije svakidašnji događaj. Pravi krešendo, međutim, dogodiće se u ponedjeljak 25. avgusta, kada će se na binu kod Starog grada, nakon što publiku zagreju i oznoje žestoki zagrebački Malehookers, popeti kultni njujorški Blondie. Blondie su jedan od najutjecajnijih američkih bendova, koji su najveće uspehe postigli kasnih sedamdesetih i ranih osamdesetih sa svojim energičnim i eklektičnim zvukom u jednakoj meri zasnovanom i na punku i novom valu, ali i disku te popu. Predvođeni harizmatičnom Debbie Harry, Blondie su se krajem devedesetih u velikom stilu vratili na scenu i od tada neprestano, turnejama i uspešnim albumima potvrđuju svoju relevantnost. U Varaždin dolaze na krilima novog dvostrukog albuma izdatog u maju ove godine. Nakon takvog ponedjeljka, pozornica kod Starog grada malo će se odmoriti, a koncertni program se nastavlja u petak 29. avgusta, i to plesnim ritmovima starog prijatelja Špancirfesta Kirila Džajkovskog, koji nastupa kao Djaikovski feat. TK Wonder & Mc Wasph te slavnih londonskih Stereo MCs.

Subota, 30. kolovoza rezervisana je za hrvatsku scenu. Nastupaju redom: provokativni turbofolk-punk bend Brkovi, otkačeni Kawasaki 3P te sveža atrakcija Punčke. Špancirfest će, na velikom finalu u nedelju 31. avgusta, nakon duge odsutnosti iz Varaždina, zatvoriti hrvatski Stonesi – Parni valjak, pojačani budućim velikim zvezdama i dobitnicima Porina za najbolje debitante godine – Silente.

Ulaznice za binu kod Starog grada mogu se kupiti preko interneta na web stranici Špancirfesta ili Entrio.hr internet prodaji  i na svim na prodajnim mjestima  Eventima. Od ranije je u prodaji ograničen broj festivalskih ulaznica po ceni od 139 kn s kojima posetioci mogu uživati u svih trinaest koncertnih nastupa na Starom gradu. Osim festivalskih, u prodaji su i vikend ulaznice, po ceni od 199 kn za prvi odnosno 169 kn za drugi vikend Špancirfesta te dnevne ulaznice čija se cena, u zavisnosti od dana, kreće od 49 do 139 kn. No, za svaki će koncertni dan biti dostupna i ograničena količina dnevnih ulaznica s posebnim popustom s kojim će one koštati između 39 i 124 kn.

Bina Stari grad: Subota (23.08.) – Siddharta, Laibach Nedelja (24.08.) – 2Cellos, Urban&4 Ponedeljak (25.08.) – Malehookers, Blondie Petak (29.08.) – Djaikovski feat. TK Wonder & MC Wasp, Stereo MCs Subota (30.08.) – Punčke, Kawasaki 3P, Brkovi Nedelja (31.08.) – Parni Valjak, Silente