PODELI

Good Vibrations će ove srede imati čast ugostiti projekat „11 dana buke. Dobro Dosh Lee u Zagreb.“ U prvoj od 11 večeri, u kojima je cilj predstaviti recentnu zagrebačku scenu i snimiti dokumentarac o njoj, u Vintageu će zasvirati dva reggae benda – Brain Holidays i Vikend-revolucija uz Dosh Lee koji su ujedno i idejni pokretači samog projekta o kojem više možete saznati ovde. Početak je u 20:30, a ulaz je besplatan.

BRAIN HOLIDAYS je jedini roots reggae bend u Hrvatskoj osnovan 2000. godine. Izdali su do sada dva albuma za Dallas Records, dok se treći očekuje do kraja godine. Još 2005. godine bili su među pet finalista European Reggae Contesta (takmičenja za najbolji evropski reggae bend). Odsvirali su do sada mnogo samostalnih koncerata i festivala, te delili stage sa Misty in Roots, Julian Marley, Culture, Zion Train, U-Roy, Gregory Isaacs, Fun Lovin Criminals, No Means No itd.

VIKEND-REVOLUCIJA svira od kraja 2011.godine. u popularnoj “1-3-2” formaciji: bubnjevi na golu, saksofon u veznom redu, bas i gitare na bokovima i 2 vokala u napadu! Prvi koncert odsviran je u klubu Sax u Zagrebu, 2012. Od tada je odsvirano 50-ak live-nastupa, uz 10 TV i radijskih gostovanja! Vikend-revolucija je svirala svuda – u malim i velikim klubovima, parkovima i trgovima, na radio stanicama. Izdvojiti se mogu ulazak u finale Demo HR festivala, nekoliko nastupa na HGF festivalu u ulozi gosta-izvođača i zatvaranje 7. Velike rock eksplozije 2014. Bend sarađuje sa diskografima Spona i Aquarius, a do sada je objavio EP „Naša kuća“ (2012.), koji je proveo 30 nedelja na Ceneru Radija 101, te 6 singlova i 5 video-spotova. Prvi full album – „Legato pop“ – izlašao u maju 2015. uz singlove „Do Sjevera“ i “Mama, budi jamac!”.

Dosh Lee

DOSH LEE je zagrebački kvartet, osnovan 2004. godine. Sviraju mešavinu funka, punka, rocka i butchrowinga, a najpoznatiji su po retko viđenom energičnom nastupu te urnebesnim tekstovima na ivici genijalnosti i idiotizma. Do sada su imali više od 100 samostalnih koncerata u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i Makedoniji, svirali na ponajvećim regionalnim festivalima (IN Music, Rokaj fest, Rock Otočec, Barufe, Dirty Old Fest…), te delili pozornicu s raznim bićima, stvarima i pojavama. Pobedili su na HGF-u i Rock Otočcu, osvojili drugo mesto na Indoor Rock Demo Festivalu, treće na Talent Festivalu, dobili diskografsku nagradu Davorin za najboljeg novog regionalnog izvođača, nominaciju za Zlatnu Kooglu te razne druge nagrade i kazne.. ali daleko najponosniji su na titulu „Najgori hrvatski bend“, koju su, u velikoj konkurenciji, podlom prevarom osvojili 2013. godine. Ničim izazvani, objavili su dva studijska albuma, „Velika nepravda na malom ekranu“ (Menart/Spona, 2009.) i „Kaktus Galaktus“ (Spona, 2012.) te jedan EP, „Čudo“ (Spona, 2008.). Na užas kritike i zaprepaštenje brojnih obožavatelja i dan danas aktivno nastupaju, stvaraju pesme i snimaju spotove. Pitanje je samo…do kada?