PODELI
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Australijski bend AC/DC odložio je ostatak koncerata na američkoj turneji, jer su lekari savetovali pevaču Brianu Johnsonu da “odmah prestane sa nastupima, jer bi u potpunosti mogao da izgubi sluh”.

Bend je saopštio da je odgodio narednih deset koncerata i da će ih održati krajem godine, “verovatno sa gostujućim voklaom”. Fanovi mogu da sačuvaju kartu za neki od budućih nastupa ili ih zamene za novac. Evropski nastupi koji bi trebalo da počnu od 7. maja, još nisu odgođeni.

Ovo je samo jedna u nizu nesrećnih okolnosti za članove benda. Jedan od osnivača, ritam gitarista Malcolm Young, 2014. godine objavio je da se penzioniše, nakon što mu je dijagnostifikovana demencija. Navodno  živi u staračkom domu u Australiji. Iste godine, dugogodišnji bubnjar Phil Rudd uhapšen je zbog sumnje da je kovao planove za ubistvo. Kasnije se izjasnio krivim za pretnje i posedovanje narkotika i više nije član benda.

AC/DC osnovala su u Australiji 1973. braća poreklom iz Škotske Malcolm i Angus Young. Pevač Bon Scott priključio im se naredne godine zajedno sa bubnjarem Rudd-om i basistom Marc Evans-om. Evansa je zamenio Cliff Villiams 1977. a Brian Johnson se priključio 1980. nakon Scottove smrti.

Prvi album koji je bend snimio sa Johnsonom “Black in Black” i dalje je njihov najprodavaniji album i jedan od najprodavanijih svih vremena.

Osim toga, bend ima reputaciju jednog od najglasnijih na svetu.  Kompanija Gibson saopštila je svojevremeno da je na nekim koncertima AC/DCtokom turneje “Black in Black” zabeleženo 130 decibela, zbog čega su se promoteri žalili. Toliku buku, inače, proizvode i vojni avioni nakon poletanja sa nosača. Iako koncerti grupe više nisu tako glasni, ipak su poznati po buci koju prave, pa čak koriste i topove na sceni za pesmu “For Those About to Rock (We Salute You)”.

Ako Johnson više ne bude pevao, kao njegov poslednji nastup biće zabeležen koncert 28. februara u Kanzas Sitiju.

Izvor: Dnevnik