U kragujevačkom Domu omladine, 24. januara, sa početkom u 21h, održaće se koncert tri sastava: Brigand, Styptic i Weirdoo.

Ovo je prvi nastup Briganda u Kragujevcu i dobra prilika da se čuju pesme sa novog albuma “Zaplešimo Grešnici”, dok će Styptic takođe odsvirati pesme sa svog albuma prvenca čiji se izlazak očekuje ove godine.

Brigand je alternativni rok sastav koji radi na relaciji Beograd/Pančevo, oformljen 2011. od strane Velibora Nikolića (ex-Jewy Sabatay). Postavu čine i Ilija Kojović (bas) i Ivan Perović (bubnjevi). Posle dva objavljena singla (Malarme, Okovan), bend je u septembru 2013. objavio svoj prvi studijski album, “Zaplešimo Grešnici”.

Bend Styptic nastao je 2003. godine u Nišu. Svoj prvi demo EP “Junkyard” objavljuju 2005. a iste godine i snimaju spot za pesmu “Blocked”. 2007. snimaju svoj drugi demo EP “Mode” a 2009. objavljuju video za singl “Afterlie”. Iza sebe imaju veliki broj samostalnih klupskih nastupa kao i učešća na raznim muzičkim festivalima. 2010. godine počinju sa snimanjem svog prvog studijskog albuma “Noesis” koji, u saradnji sa producentom Markom Živanovićem, svoj konačni oblik dobija u decembru 2013. godine. Styptic-ov album prvenac sa 11 pesama biće objavljen u proleće 2014. godine.

Cena ulaznice je 150 din.