PODELI

Prvog dana 12. Belgrade Beer Festa, koji će se održati od 13. do 17. avgusta, nastupiće američka muzička zvezda Cee Lo Green. Prvi put u Beogradu, kralj soula, poznat po ekscentričnom izgledu i sjajnom odnosu sa publikom, izvodiće najveće hitove iz svoje dvadeset godina duge karijere. Ostale zvezde programa Belgrade Beer Fest će predstaviti u četvrtak, 3. jula.

Cee Lo Green je dobitnik pet Gremi nagrada, pevač, kompozitor, producent, TV zvezda, glumac, poslovni čovek, ikona pop kulture i stila i zavodnik.

Njegova najuspešnija pesma Forget You/ F**k You je imala čak pet Gremi nominacija i pobedila je u kategoriji za najbolje urbano/alternativno izvođenje. Singl je dostigao zlatni tiraž u Sjedinjenim Američkim Državama i Danskoj i platinasti u Kanadi, na Novom Zelandu i u Britaniji, kao i multi-platinasti u Australiji.

Trenutno radi na solo albumu Girl Power koji će uskoro biti u prodaji, a nedavno je, nakon 15 godina, ponovo okupio ekipu iz rep projekta Goodie Mob što je rezultiralo prošlogodišnjim albumom Age Against The Machine.

Ipak, od svega što je radio u poslednje vreme, najzanimljiviji je božićni album iz oktobra 2010. godine sa kojeg je još jedan singl sa Gremi nominacijom – All I Need Is Love, koji je snimio sa čuvenim Mapetovcima.

Sarađivao je sa Santanom, Kristinom Agilerom, Rodom Stjuartom, Brunom Marsom, grupama Black Eyed Peas, Chase & Status, Pussycat Dolls.

Publika širom sveta ga je zavolela kao člana žirija/trenera u trenutno najpopularnijem  muzičkom talent šou The Voice, gde četiri sezone sarađuje sa Kristinom Agilerom, Adamom Levinom i Blejkom Šeltonom i gosta u serijama Parenthood, American Dad, How To Rock, Anger Management, kao i voditelja emisije CeeLo Green Talking to Strangers.

Zbog ljubavi prema filmu i glumi osnovao je filmsku i TV producentsku kuću Emerald Productions zahvaljujući kojoj je napravljen rijaliti The Good Life, koji prikazuje njegov rad u bendu Goodie Mob.

A sve je počelo još 1995. godine sa prvim albumom benda Goodie Mob – Soul Food. U želji da se menja i sebi postavlja nove izazove 2004. godine počinje novi projekat, duo Gnarls Barkley, koji se proslavio singlom Crazy, a od 2010. godine nastupa solo kao Cee Lo Green.

Avgusta 2012. godine on i njegova setra Šedona su osnovali fondaciju  Zelena Kuća koja za cilj ima da ekološko obrazovanje približi deci u siromašnim krajevima sveta.

Od februara do aprila prošle godine imao je i svoj šou u Vegasu pod nazivom CeeLo Green is Loberace.

Foto: Meeno