PODELI

Ove subote, 14. marta,  u Domu omladine Beograda biće održan celodnevni događaj sa nizom zanimljivih programa, a sve povodom promocije 49. Gitarijade koja se održava u Zaječaru od 29. jula do 2. avgusta.

“Pozivamo sve poklonike rok muzike i gitare da nam se pridruže na besplatnom događaju u Domu omladine. Ovom prilikom otkrićemo sijaset zanimljivosti vezanih za Gitarijadu, tu su i razni programi za koje verujemo da će biti vam biti zanimljivi, te nema razloga da subotu ne provedemo u zajedničkom druženju”, rekao je Goran Radisavljević, direktor marketinga Gitarijade.

Kompletan program odvijaće se u okviru ovogodišnjeg Guitar Art Festivala, a započinje u 10 časova izjutra berzama nosača zvuka i stripova. Sat vremena kasnije održaće se tribina na temu “Rokenrol i strip kultura”, a tačno za podne zakazana je press konferencija na kojoj će biti otkriven deo programa 49. Gitarijade u Zaječaru, predstavljen album grupe D Zoo i otvoren konkurs za demo bendove.

Ljubiteljima fotografije posebno će biti zanimljiva izložba izabranih radova sa Međunarodnog salona rok fotografije čije je otvaranje u 13 časova.

“Festivali nekad i sad” naziv je tribine koja počinje u 14h, u kojoj će učešće uzeti priznata imena domaće muzičke scene i industrije.

Večernji termin, od 22h, rezervisan je za program “Guitar Art Midnight Club” u okviru koga će koncertno nastupiti grupa D Zoo (pobednici sa teritorije Srbije na 48. Gitarijadi), Meda Vuk i Sandokan (pobednici prema glasovima publike 48. Gitarijade) i pobednici partnerskog festivala HFG iz Hrvatske – grupa Soul Radio.