PODELI

Grupa Trigger objavila je novi singl, mračnu gitarsku baladu pod nazivom Nisam ta i otkrila naziv albuma koji pripremaju.

Pesma će se naći na predstojećem albumu Vreme čuda koji će obeležiti doprinos više muzičkih gostiju.

U skladu sa takvim konceptom se iza naziva Trigger ft. H.E.R. krije saradnja sa više prijatelja benda, oblikovana u neobičan vokalni kvartet. Kao gosti u pesmi, društvo pevačici Mileni Branković čine vokali Ljiljana Zdravković iz grupe Mad Red, Katarina Popović iz grupe Etar i Dragana Mijatović iz benda Hype.

“Nas četiri već godinama gajimo bliska prijateljstva, ali i delimo teret toga da smo devojke za mikrofonom bendova koji sviraju čvrstu muziku. Svet je nažalost i dalje jako krut po tom pitanju. Rok scena nije pošteđena toga i kada ste ženska osoba, a bavite se rok muzikom potrebno je da pokažete dvostruku dozu hrabrosti, kvaliteta i idealizma, kao i da radite dvostruko više da bi vas ljudi shvatili ozbiljno. Nekima ni to nije dovoljno, pa se susrećete često sa negativnim reakcijama. Ova pesma je bila dobra prilika da ovekovečimo naše prijateljstvo, ali i izrazimo jedinstvo snage i ranjivosti koje može da izrazi i dočara samo ženski vokal“-objašnjava Milena kako je došlo do saradnje.

Slušaoci benda su već mogli da izgrade utisak o novom izdanju na osnovu prethodnih singlova: Ne hrani ljudoždere (gost Darko Živković iz grupe Downstroy), neobičnog novogodišnjeg singla Srećna nova (noćna mora) i pesme Ponor, saradnje sa Milutinom Jovančićem, frontmenom kultne grupe Block Out. Album Vreme čuda će biti treće izdanje grupe Trigger, a sastav iza sebe ima prvenac Ljubav koji je pobrao izuzetne kritike i niz nagrada i album Ex, sastavljen od neobičnih obrada novotalasnih pesama sa nekadašnje jugoslovenske rok scene.

Album će izdati za Miner Records, a Trigger će početi njegovu promociju nastupom na Invasion From the East festivalu u Novom Sadu, 26. aprila 2014. godine.