PODELI

U petak, 30. maja, u novosadskomu klub „The Quarter“ sviraju beogradski bendovi Čikine bombone (Grandpa Candys) i Threesome.

Početak je u 22h, a ulaznice po ceni od 200 dinara kupovaće se na ulasku u klub. Takođe, najavljen je i nastup iznenađenja, a o čemu je reč moraćete da proverite sutra uveče u klubu.

Čikine bombone – psychobilly trio koji je nastao u Beogradu u proleće 1998. godine. Originalni naziv grupe Grandpa Candys,koji bend još uvek koristi u nastupima na međunarodnoj sceni, potiče od imena protagoniste istoimenog njujorškog andergraund stripa iz pedesetih godina prošlog veka Džimija Kendisa (Jimmy Candys). Pošto se lična imena ne prevode, a deka Kendis nije poznat široj publici, bend je za srpsko tržište uzeo ime koje je predstavljalo najbliži logički ekvivalent – Čikine bombone.


Tokom trinaest godina postojanja, Bombone su odsvirale blizu tri stotine svirki u Srbiji i inostranstvu (jubilarni tristoti koncert se očekuje uskoro), objavile četiri albuma (Flaming Dynamite-2000, Captain Crash-2002, 666.000 Miles on the Wrong way-2006. i Grandpa Candys Early Sides-2009.), pojavile se na većem broju domaćih i stranih kompilacija i ostale jedna od retkih stabilnih pojava na srpskoj sajkobili/rokabili sceni. Bombone objašnjenje svoje dugovečnosti vide pre svega u podršci beogradskih i novosadskih prijatelja i fanova koji zajedno čine Grandpa Candys crew, ekipu koja je u vidu proširene porodice učestvovala sa bendom u svim događajima koji su se smenjivali kroz dobra i loša vremena.
Threesome-eksplozivni Power Surf trio iz Beograda. Prvenstveno instrumentalan ,bend kao predstavnik Surf Rock stila ranih 1960-ih i New Wave-a , panka i roka . Bend je nastao početkom 2010. godine, a nekoliko meseci kasnije snima svoj prvi EP koji je objavljen u limitiranom izdanju ručno numerisanih od strane Supersizeshe , male indie izdavačke kuće iz Beograda.

“Adriatica” je njihov debitantski album objavljen u oktobru 2011. godine na vinilu, kao CD i u digitalnom formatu po SAD-u, od strane najveće instrumentalne Surf muzičke izdavačke kuće, Dupla kruna Records . Trenuntno pripremaju svoj novi album koji bi trebalo da izdaju tokom ovog leta.