PODELI

Nastupom Damira Imamovića i njegovog benda Sevdah Takht, u subotu 31. maja 2014. godine, sa početkom u 20.30 sati, u Ustanovi kulture Parobrod, nastavlja se sezona kreativnih unplugged nastupa poznatih muzičkih sastava.

Ovaj akustični koncert rezultat je ideje da se u okviru serijala unplugged nastupa predstave žanrovski različiti izvođači. Deo prihoda od prodatih ulaznica za koncert biće upućen u humanitarne svrhe za stanovništvo ugroženo poplavama.

Ulaznice za koncert se mogu kupiti u UK Parobrod, svakog radnog dana od 9 do 22 sata. Cena  ulaznica je 700 dinara.

Damir Imamović sa svojim Sevdah Takhtom priprema saradnju sa jednim od najinteresantnijih evropskih trubača – Holanđaninom Ericom Vloeimansom. Damirova saradnja sa Vloeimansom datira još od kvarteta u kojem su obojica svirali sa Bojanom Zulfikarpašićem i Bacharom Khalifeom. Kvartet je 2009. godine svirao u Beogradu i Novom Sadu, a turneju po Holandiji 2011. godine otvorili su koncertom u čuvenom amsterdamskom Concertgebouw.

Ovo je prvo gostovanje Vloeimansa u Sevdah Takhtu. Publika će imati priliku čuti Vloeimansov magičan prilog savremenom sevdahu, ali i njegovu kompoziciju “Mr. Selcuk”, koju je Sevdah Takht snimio na svom nosaču zvuka iz 2012. godine.

Parobrod je tokom protekle tri godine organizovao čak četiri potpuno različita muzička programa, klasičnu scenu, World Music, DasBoot jazz scenu i ediciju Rock’n’Dorćoll, sa preko 80 koncerata. UK Starog grada osnovana je u martu 2010. godine i zahvaljujući entuzijazmu zaposlenih, ali i podršci opštine Stari grad, realizovala je više od 500 različitih programa.