Foto: Zoran Lazarević-Laki

Kragujevački bend Darkshines objavio je spot za pesmu “Kriva za sve”, koja se nalazi na njihovom trećem studijskom albumu “Predaj se!”. Album je, pod etiketom izdavačke kuće Long Play, izašao, simbolično, 6. maja, na Dan grada Kragujevca. Sutradan, u sklopu obeležavanja ovog praznika, grupa je nastupila pred velikim brojem posetilaca u centru Kragujevca, a kadrovi nastali te nezaboravne večeri iskorišćeni su za vizualnu prezentaciju numere.

Imali smo veliku čast i zadovoljstvo da sa našim sugrađanima proslavimo Dan grada i izlazak našeg novog albuma – ističe gitarista benda Branislav Blagojević, poznat kao Boža Friedman.

Posle diskografske pauze duge 12 godina, bilo je veoma emotivno ali i veličanstveno razmeniti ogromnu količinu pozitivne energije. Potrudili smo se da naš nastup bude svetski, sve to zabeležili i uradili spot za pesmu “Kriva za sve”. Koristim priliku da preporučim album svim pravim ljubiteljima dobre rok muzike.

Darkshines su se, posle pauze, trijumfalno vratili na scenu nastupom na prošlogodišnjem Arsenal festu u svom gradu. U novembru 2021. predstavili su prvi najavni singl za novi album, “Zaboravi me”, a onda je usledila naslovna pesma “Predaj se!”, uz upečatljiv, provokativan spot.