INmusic festival ove godine započinje saradnju sa švedskim udruženjem Studiefrämjandet. Švedska i Hrvatska na ovaj način pružaju zajedničku podršku razvoju muzičke kulture i obrazovanja. U saradnji INmusica i Studiefrämjandeta organizovan je konkurs za bendove putem kojeg će biti odabrano čak 10 švedskih izvođača koji će ove godine nastupiti na INmusic festivalu. U projektu učestvuje i švedska ambasada u Zagrebu.

Studiefrämjandet je jedno od najvećih švedskih udruženja za obrazovanje odraslih. Od svoga osnivanja, 1959. godine, deo su tradicije obrazovanja za odrasle (“folkbildning”) te su orijentisani na neformalno celoživotno obrazovanje, posebno u području kulture. Zahvaljujući saradnji INmusica i Studiefrämjandeta, Hrvatsku će u posetiti 10 švedskih izvođača, publika festivala upoznaće se sa mladim bendovima i DJ-ima. Nekoliko bendova je već odabrano, a ostali izvođači će biti odabrani na konkursu koji se održava u subotu, 23. maja u klubu Nöjesfabriken u Karlstadu. Članovi INmusic tima deo su stručnog žirija koji bira izvođače koji će nastupati INmusic festivalu.

Do sada potvrđeni izvođači za INmusic festival su: Florence + the Machine, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Placebo, Paolo Nutini, Of Monsters and Men, La Roux, Black Rebel Motorcylce Club, Eagles of Death Metal, Frank Turner and the Sleeping Souls, Death Cab For Cutie, Future Islands, ANTEMASQUE, Kate Tempest, Aziza Brahim, Batida, Mike Skinner, Rambo Amadeus, Repetitor, Jonathan, Halka, Sassja, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Ashes You Leave, The Mirror Trap, Katalina Kicks, NLV (Nikol, Luka i Vedran), The Belle Infidels, Mel & Django Jet, Them Moose Rush, Killed a Fox, Discohernia, Ljetno kino, Zadruga.

INmusic festival održava se od 22. do 24. juna 2015. godine na Jarunu u Zagrebu. Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala po ceni od 349 kn za sva 3 dana se mogu kupiti putem INmusic Webshopa, u Dirty Old Shopu u Zagrebu te se mogu uplatiti u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj. U toku je i posebna ponuda OTP banke: ukoliko se pri kupovini festivalske ulaznice za INmusic ugovori kartica OTP banke (bez upisnine i članarine), banka na karticu vraća 50 kn. Ponuda je ograničena. Jednodnevne ulaznice za 299 kn su dostupne isključivo putem INmusic webshopa. Kamperska ulaznica za 7 dana kampiranja iznosi 200 kn. Više informacija o ulaznicama i festivalu na www.inmusicfestival.com.

Foto: Darija Turina