Lovefest u Vrnjačkoj Banji trajao je tri dana i obeležile su ga dnevne žurke i odličan noćni program. Organizatori su objavili podatak da su oboreni dosadašnji rekordi jer je festival ugostio više od 70.000 posetilaca i preko 200 izvođača iz celog sveta.

Lovefest je dve trećine festival elektronske muzike koja je dominirala na Fire bini i SMF Energy bini dok je Jack Live bina bila rezervisana za bendove.

Među najpoznatijim di-džejevima ovogodišnjeg izdanja našla su se imena kao što su Dubfire uz koga je nekoliko hiljada posetilaca dočekalo jutro, dvojac Booka Shade koji je publiku iznenadio fenomenalnim live setom, Fedde Le Grand, koji je imao rekordan broj fanova na Fire bini, dok su najveća iznenađenja bili nastupi Blake Baxtera, Carla Lia i mladog nemačkog di-džeja Wankelmuta.

Hrvatski bend Hladno Pivo obeležio je poslednju festivalsku noć na Jack Live Stage-uz Gobline, Atheist Rap, Mortal Kombat i Regulator i ovo poslednje veče na Jack Live bini uz žestok zvuk i mnogo ljubavi. Odlične nastupe imali su tokm prvog i drugog dana Eyesburn, Marčelo, Prti Bee Gee, Elemental, Who See, Ničim izazvan, Artan Lili, Zaa.

SMF Energy Stage i ove godine opravdao je titulu jedne od najvećih underground bina u ovom delu Evrope i ugostio neke od najpoznatijih producenata i di-džejeva među kojima su Fred P, DJ Qu, Marcellus Pittman, Hunee, Richard Zepezauer, kao i Juju&Jordash i The Analogue Cops, koji su na ovoj bini imali live setove.

zabiela

James Zabiela, di-džej koji već treći put dolazi na ostrvo ljubavi, poslednje noći je zajedno sa više od 20.000 fanova proslavio svoj rođendan, a organizatori su mu kao iznenađenje pripremili tortu i posebnu čestitku. Kako i sam kaže Zabiela je ovim gestom bio veoma zbunjen i presrećan, a do kraja seta na nogama je držao prepun Fire Stage. Deveto izdanje festivala zatvorio je Dejan Milićević, koji je, proslavio 20 godina rada na muzičkoj sceni baš na Lovefestu.

Posle završetka zvaničnog programa organizatori festivala žurku su preneli na H2O Stage, koji je bio smešten na gradskom olimpijskom bazenu. Muziku su puštali Marko Milosavljević, Dejan Milićević i Nikola Vemić.