PODELI

Na ovogodišnjem 10. Internacionalnom festivalu amaterskog teatra „Laktaši 2015“, održanom od 25. do 28. juna u Laktašima, Dramski studio AKUD-a „Sonja Marinković“ iz Novog Sada osvojio je dve nagrade. Stručni žiri, u sastavu Sandra Ljubojević, Rajko Marčeta i Slobodan Perišić dodelio je nagradu za najbolju mušku ulogu Urošu Pavlovu za ulogu naratora, Antona Pavlova Čehova, u predstavi „Dobri ljudi“.

Prema rečima žirija „Pavlov izuzetnim retoričkim sposobnostima, preciznom psihofizičkom radnjom i odličnim osećanjem za partnera,svojom igrom pokazuje da su ponekad granice između amaterizma i profesionalnog pozorišta samo koncepti društvenih normi“. O izuzetnim glumačkim kvalitetima Pavlova govori i činjenica da je ovo drugi put da osvaja nagradu za najbolju mušku ulogu. Prvi put poneo je ovu nagradu na Festivalu Akademskih Pozorišta Srbije 2014. godine.

Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Kristini Eiviler za ulogu generalove žene u predstavi „Dobri ljudi“ A.P.Čehova, koja je, kako stoji u odluci žirija „preciznim i tačnim glumačkim postupcima uverljivo interpretirala Čehovljeve ženske likove“.

Zahvaljujući uspešnom plasmanu Dramskog studija „Sonja Marinković“ i osvojenim nagradama, Studentsko pozorište iz Banjaluke uputilo je poziv Dramskom studiju da se predstava „Dobri ljudi“ nađe u zvaničnoj konkurenciji na Međunarodnom festivalu alternativnog teatra u Sečnju.