PODELI

Druga revija muzičkog dokumentarnog filma – Rokumentarni dani, održaće se od 8-11. juna u Nikšiću.

Ova manifestacija je pokrenuta prošle godine, a ima za cilj da rokenrol približi publici na jedan novi način. Organizatori su i ove godine, i pored nevelike produkcije ostali u okviru prostora koji je nekada činio Jugoslaviju. Mnoge od priča komuniciraju sa znatno širom publikom. Zbog raznolikosti materijala i broja pratećih programa, ove godine će revija filma trajati jedan dan više nego prošle.

Publika će imati prilike da vidi filmove o Buldožeru, Evi Braun, Dubiozi kolektiv, novosadskoj alternativnoj sceni, Nikoli Vranjkoviću, Milanu Mladenoviću

Projekat je ove godine podržala Ambasada Slovenije, pa će se na repertoaru naći dva njihova ostvarenja, a publika će imati prilike i da popriča sa kultnim slovenačkim rok pregaocem i scenaristom filmova o Pankrtima i Buldožeru Igorom Bašinom.

Osim njega gost će biti i Zoran Marković Zonjo, režiser i član organizacije The Books of Knjige.

Kao i na prvom izdanju, organizatori će se potruditi da predstave i crnogorsko rok stvaralaštvo, kako kroz arhivski materijal, kratke video forme tako i kroz još jedan Live Session. Zajedno sa kućom Media Solution uradili su video priču o dva domaća benda – Parampaščad i Bubnjivi.

I ove godine filmove će ispratiti zanimljiv prateći program: bazar muzike, umetničke radionice za mlade, Open Guitar veče…

Pošto je ove godine okruglo pola veka od 1968 – godine koja je promijenila svet, jedan dan festivala će biti posvećen hipi kulturi.

O kompletnom programu, kao i o satnici manifestacije više informacija uskoro.

Organizatori manifestacije Rokumentarni dani su portal Bučan pas i JU Zahumlje, Nikšić. Sva dešavanja će se odigrati u prostoru KUD Zahumlje i klubu Blues Brothers bar.

Ulaz na sve projekcije filmova i sav prateći program je besplatan.