PODELI

Jubilarni, deseti Rock Village muzički festival održaće se 22. i 23. avgusta. I ove godine festival će imati dve bine i bogat kulturni program.

Dnevne aktivnosti će se odvijati uglavnom oko likovne kolonije, moto skupa i bajekra, dok će večernji muzički program nadmašiti sve dosadašnje. Rock Village se etablirao u ex-YU muzičkim krugovima kao kultni festival koji sa sobom nosi puno emocija. U želji da opravdaju status koji festival ima i ujedno adekvatno obeleže 10 godina postojanja, organiyatori su se potrudili da muzički progam bude na najvišem nivou.

“Nekada smo ubeđivali bendove da nastupe na Rock Village, tražili na mapi da pokažemo gde je Banatski Sokolac i slično. Danas je sve drugačije! Svirati na Rock Village je postalo prestižna stvar, tako da nas veliki broj bendova zove i nudi saradnju. Zahvalni smo svima koji su do sada nastupali, jer su prepoznali sta oni i sam Rock Village znači mladima koji, kao na hodočašće, dolaze na ovaj festival”, izjavili su organizatori.

Na glavnoj bini nastupiće: Dubioza Kolektiv, Psihomodo Pop, Goblini, S.A.R.S., YU grupa, Brkovi, Generacija 5, Hypnotized, Sharks Snakes & Planes, Ras Abraham, Nikola Vranjković, Irina & Evolution, MicroWave, Brigand i Atlantida.

Što se tiče učesnika i programa na Sound Systems Stage-u privodi se kraju lista učesnika. Kako izgleda, i ovde ćemo imati zvučna imena koji će dati svoj doprinos obeležavanju velikog jubileja.

Datumi i vremena nastupa biće naknadno objavljeni.

Povodom 10-ogodišnjice Rock Village festivala, u četvrtak 21. avgusta, zvanično će biti otvorena Memory Room sala koja će dočarati najznačajnije trenutke u prethodnih devet godina. Memory Room će na jednom mestu obuhvatiti fotografije i materijale koji će podsetiti na ključne momente prethodnih festivalskih godina kroz koje su prošli mnogobrojni učesnici, posetioci i organizatori.

Posetioce ovogodišnjeg Rock Village festivala, pored odlične muzike, očekuje i specijalna filmska poslastica – Revija dokumentarnih Rock filmova. Filmovi će se prikazivati u preuređenoj sali bivše Osnovne škole.

I ove godine, u okviru Rock Village festivala, biće organizovan veliki moto skup. Uz pomoć moto kluba Panonski Gusari biće obezbeđen besplatan kamp, hrana kao i piće dobrodošlice za sve bajkere. Harley Davidson Srbija je već najavio učešće na skupu, a očekuje se i veliki broj učesnika iz zemlje i inostranstva.