PODELI

Jedan od najboljih provoda pod otvorenim nebom ovog leta vas očekuje na Termalnim bazenima i Muškom štrandu na Paliću, jer će se od 17. do 20. jula održati ovogodišnji Summer3p festival. Dvanaesto izdanje predstaviće, pored odlične elektronske muzike, i društveno-odgovorne kampanje i akcije koje su neodvojivi deo ovog festivala.

Ulaznice za Summer3p se već nalaze u prodaji na prodajnim mestima Eventima (na teritoriji čitave Srbije) ili preko sajta www.eventim.rs po ceni od 990 dinara za sva 4 dana.

U okviru muzičkog programa na Moon Stageu između ostalihnastupiće pioniri domaće elektronske scene Noise Destruction – jedni od retkih koji su citate iz filma „Maratonci trče počasni krug“ koristili na originalan način, poznati nemački DJ Alexander Kowalski, guru mađarske elektro scene DJ Budai i jedna od ključnih figura makedonske elektronske scene – Goran Kan.

Detaljne informacije o muzičkom programu možete očekivati uskoro.

Summer3p je i dalje društveno angažovan. Javna zagovaranja i kampanje koje ćete sresti na festivalu su: “Stop nasilju” i “Čuvajmo prirodu” i „Clean Lake Palić“.

Posetioci festivala moći će svoj aktivizam i talenat da ispolje učešćem u nekoj od radionica (audio, video, foto, slikarskoj i ekološkoj radionici za decu), ili sportskim aktivnostima i turnirima: joga, moderan ples, odbojka na pesku, badminton…

Treći i četvrti dan Summer3p festivala se preklapaju sa prva dva dana čuvenog Festivala evropskog filma Palić (19-25. jul), pa i ove godine imate priliku da sebi upriličite idealan filmsko-muzički provod: tokom dana i večeri najbolji evropski filmovi a kasno uveče odličan provod na Summer3p festivalu.

O uspehu i kvalitetu Summer3p festivala govori u prilog i to da je 2012. godine ugledni engleski časopis The Guardian na svom sajtu dao pregled od osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama. Pod nazivom Summer3p: Serbian SPA predstavljen je i Summer3p kao festival elektronske muzike u kojoj možete uživati iz udobnosti „gigantskog džakuzija“. Ovo je još jedno priznanje za zanimljiv koncept Summer3p festivala, ali i za veliki entuzijazam koji organizatori, NVO AŠC, svake godine ulažu da bi napravili jednu od najboljih žurki u ovom delu Evrope. Kompletan članak možete pročitati ovde.

Dve fotografije sa festival Summer3p 2009. godine ušle u finale manifestacije UK Festival Awards u kategoriji Fan Photo Award. UK Festival Awards je najpoznatija manifestacija koja se bavi festivalima i tretira se kao Oskar u muzičkoj industriji (kada su festivali u pitanju). Summer3p se tada našao u društvu najpoznatijih evropskih festivala kao jedini festival iz Srbije i regiona.

Organizator Summer3p festivala je NVO AŠC. Vesti o festivalu možete pratiti i na facebook stranici.