Grad Novi Sad svojim građanima za doček Nove godine poklanja nastup jedne od najvećih zvezda sa naših prostora, Zdravka Čolića, dok za doček Srpske nove godine predstavlja koncert legendarnog i svetski proslavljenog worldmusic duvačkog orkestra Bobana Markovića, objavljeno je danas na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj kući u Novom Sadu, gde je predstavljen novogodišnji program u organizaciji Grada, kao i program iza kojeg stoji tim Evropske prestonice kulture.

Tim Novi Sad 2021 se programski i vizuelno uključio u proslavu dve Nove godine nadopunjujući ga raznovrsnim muzičkim programom i velikom festivalskom proslavom na četiri lokacije. Tako će se sada u četiri praznična dana na četiri bine, više od stotinu izvođača od čega šezdeset simfoničara, predstaviti Novosađanima sa najraznovrsnijom muzičkom ponudom do sada, sa preko četrdeset sati programa! Našim gradom će se u najiščekivanijoj noći proneti zvuci džeza, popa, roka, muzike za decu, filmske, elektronske i klasične muzike. Očekuju nas nastupi nekih od najpopularnijih izvođača domaće scene kao što su Irie FM, Zemlja gruva, Drum’n’zez, Simfonijski orkestar NS2021 sa Sergejem Trifunovićem, novosadski Big Bend koji će nastupiti sa Bojanom Stamenov kao specijalnim gostom i mnogi drugi.

Uvod u nastup Zdravka Čolića na novogodišnju noć 31. decembra pružiće novosadski Big Bend koji će nastupiti zajedno sa Bojanom Stamenov kao specijalnim gostom.

Na doček Nove godine, 31. decembra već od jutarnjih časova počinje slavlje. Prvo u nizu, organizovano je za decu, u bajkovitom Dunavskom parku. Za program biće zadužen Branimir Rosić koji će dva i po sata zabavljati najmlađe Novosađane i učiniti im ovaj dan nezaboravnim.  Operu za decu upriličiće udruženje „Visoko C“, a mališani će uživati u programu muzičke radionice „Do re mi“, škole muzike „Melodies“, „Haos animatora“ i u brojnim dodatnim sadržajima. Doček dečje Nove godine zakazan je za 12 časova kada je i planiran spektakl iznenađenja za najmlađe.

Najbogatiji muzički program pružiće bina na Trgu Republike, na kojoj će se slaviti tri dana! Tokom svojevrsnog zagravanja za doček Nove godine, 30. decembra nastupiće Jazz kombinat, zatim Milena Jančurić group koju predvodi naša sugrađanka, flautistkinja koja je završila prestižni Berkli univerzitet i koja donosi zvuke modernog džeza i filmske muzike, dok će kraj prve večeri obeležiti nastup DJ rezidenta Vukašina Vojvodića.  Na doček 31. decembra, već od 10 časova, dnevnu žurku će započeti Dj Gvero, a nastavlja je Swing time, potom Ana Perišić, dok će nas u novogodišnju noć uvesti Vukašin Vojvodić, Drum’n’zez i Irie FM.  Za ljubitelje dobre muzike, slavlje ovde ne prestaje. Na istoj bini, za reprizu Nove godine, 1. januara predstaviće se Josipa A Lisac, Branimir i neprijatelji, DJ Ilija Rudović i za sam kraj večeri, Zemlja gruva.

Doček Nove godine ljubiteljima elektronske muzike prirediće više od 10 inostranih i domaćih DJ-eva na četvrtoj lokaciji, u Studiju M, na događaju pod nazivom „Happy NYE @ Studio M“ i to na dve bine. Kako je Studio M jedina lokacija sa ograničenim kapacitetom, jedino za ovaj događaj ulaz će se naplaćivati, dok je za ostale programe u sklopu proslave Nove godine ulaz besplatan. Već od 16. decembra, moći će da se nabave promotivne ulaznice po poklon ceni od 690 dinara, što je popust od 70% u odnosu na finalnu cenu ulaznice, dok će izvođači biti objavljeni uskoro.

Poslednje slavlje u nizu, doček Srpske nove godine, obeležiće i simfonijski orkestar NS2021 koji će na Trgu slobode prirediti pravi muzički spektakl uz 60 simfoničara, muziku iz srpske kinematografije i  gostovanje proslavljenog srpkog glumca Sergeja Trifunovića.

Partneri koji će podržati program na Trgu Republike su JKP Tržnica i manifestacija Artecomarket, a  program u Dunavskom parku pomogli su trgovinski lanac IDEA i projekat Ledena šuma.