PODELI

Treći Green Days Festival održaće se u Pančevu 22. i 23. avgusta.

Green Days je edukativno-kulturni festival posvećen ekologiji, koji traje dva dana i ove godine se održava po treći put.

Svake godine, u okviru manifestacije, organizuje se Sajam ekologije, na kome se predstavljaju kompanije koje su društveno odgovorne i koje se bave zaštitom i očuvanjem životne sredine, proizvođači organske hrane, pojedinci koji izrađuju radove od električnog i elektronskog otpada, prirodnih i recikliranih materijala. Mesta za izlagače su besplatna, te je omogućeno svima da učestvuju. U sklopu sajma organizuju se i ekološke radionice za decu, a sajam će biti organizovan 22. avgusta u Narodnoj bašti Pančeva, od 15h do 20h. U 17h posetioci će imati priliku da pripremaju zdravu hranu sa Majom Volk, kao i da se informišu o zdravoj ishrani. U prirodi će biti organizovane sportske aktivnosti za decu, ali i za roditelje.

Muzički program je uvek propraćen sakupljanjem reciklažnog otpada, jer svake godine prvih 100 posetilaca može da u zamenu za otpad (10 plastičnih flaša ili 10 limenki) dobije ulaznicu za festival ili majicu u znaku Green Days festivala. Na festivalu imaju mogućnost da se predstave i mladi bendovi, a za njih se organizuju i muzičke radionice. Glavni dan festivala 23. avgust, na Letnjoj pozornici Kulturnog centra Pančeva, kada nastupaju bendovi „Magacin“, „Rezervni plan“, „Piloti“ i „Električni orgazam“. Ulaznice se mogu kupiti ranije na blagajni Kulturnog centra Pančeva, ali i na kapiji na sam dan festivala i cena je 300 dinara.

Ove godine organizuje se i humanitarnu akciju „Doniraj da bi svirao“, u kojoj pozivamo građane da donesu školski pribor za decu iz poplavljenih područja, koji ćemo kasnije uručiti, a svi koji budu donirali pribor moći će da učestvuju u nagradnoj igri i osvoje gitaru na sam dan festivala. Izvlačenje će biti javno, na samoj bini u toku muzičkog programa. Pribor mogu donositi i 22. avgusta, u toku sajma, ali i 23. avgusta na kapiji Letnje pozornice Kulturnog centra Pančeva.

Cilj festivala je da se kroz mnoge kulturne aktivnosti dovede što veći broj posetilaca u Pančevo i da humanitarnim i ekološkim delovanjem ukažemo i pomognemo rešavanje ekoloških pitanja grada, da našim sugrađanima ponudimo najkvalitetniji kulturni program preko kojeg ćemo na lakši i zanimljiviji način ukazati na ekološke probleme i podizanje ekološke svesti kod građana.