PODELI

Apsolutni house mag i jedan od lidera današnje elektronske scene Solomun, vraća se na Exit Dance Arenu u četvrtak 7. jula, sa neuporedivo većim statusom na svetskoj sceni u odnosu na njegov debi na Exitu 2010. godine.

Iako je odrastao u Hambrugu, Mladen Solomun je rođen u Travniku, što ponosno ističe svuda, ali i prikazuje u svojim nastupima gde svetskoj publici prezentuje zvuke sa ovog podneblja. Iza sebe ima nagrade za najboljeg disk džokeja i producenta godine, a trenutno je sa svojom žurkom “Solomun +1” jedan od nekrunisanih kraljeva Ibice, rame uz rame sa imenima kao što su Richie Hawtin (Enter) i Marco Carola (MusicOn). Vlasnik je uticajne etikete “Diynamic”, kao i veoma cenjene alternativne izdavačke kuće “2DIY4”.

No Sleep Novi Sad, druga po veličini elektronska bina Exita, idućeg leta tokom četiri noći iza tunela u skrivenom zaleđu Dance Arene, predstaviće neke od vodećih svetskih klubova i izdavačkih kuća u okviru novog programskog koncepta. Svoj dolazak na Exit prvi je potvrdio jedan od vodećih svetskih klubova, Concrete iz Pariza, koji će održati svoju planetarno poznatu žurku u subotu 9. jula.

Njihovu programsku noć na Exitu predvodiće famozni techno vunderkind i zvezda nove generacije Tommy Four Seven, a pratiće ga vodeći Concrete rezidenti i aktuelni lideri pariske techno scene Antigone i Francois X, te zvezda u usponu Shlømo koji na No Sleep binu donosi svoj intenzivni nastup uživo.

Tommy Four Seven je britanski producent koji se selidbom u Berlin 2008. brzo etablirao kao jedan od najistaknutijih predstavnika njegove ultimativne i veoma konkurentne techno scene. Omiljeni je izvođač Chrisa Liebinga i jedan od njegovih vodećih producenata na etiketi “CLR”, te vlasnik nove, sve popularnije izdavačke kuće “47”. Poznat je po ultimativnim techno singlovima “131”, “Ratu”, “OX1” i brojnim drugim, na kojima je sarađivao sa imenima kao što su Regis, Robert Hood ili Perc.

Antigone se smatra predvodnikom francuske avangardne techno scene koja je u ponovnom usponu. Izdanja “Forbidden Work” na Constuct Re-Form etiketi, te “Menace of the Species” i “Astral Traveller” privukla su pažnju svetske scene što mu je osiguralo mesto rezidenta u klubu Concrete, a meteorski uspon doneo mu je i česte nastupe u klubovima Tresor, Fuse, Trouw i Berghain. Pored kolega iz Concrete familije, na listi redovnih saradnika su mu Zadig, UVB i Tommy Four Seven.

Francois X je svetski priznati DJ i producent, te jedna od ključnih ličnosti francuske elektronske scene. Njegova prva izdanja na kojima je radio i čuveni DJ Deep, a pre svih numeru “Rising”, Marcela Dettmana je uvrstio na miks izdanje “Fabric 77” i od tad neprestano sarađuju. Francois X je vodeći rezident kluba Concrete, a ima redovno mesto za miks pultom u Berghainu i Fabricu. Njegov miks za pariski “Boiler Room” smatra se jednim od najboljih iz francuske prestonice.

Shlømo je najmlađi Concrete rezident koji će nastupiti u subotu na NSNS bini. Osnovao je Taapion Records 2013. na kojima su objavljenja imena poput Birth of Frequency, Roman Poncet i Francois X. Postao je deo Concrete kolektiva relativno skoro, 25. oktobra, na četvrti rođendan kluba o kojem je ceo Pariz pričao zbog neprestane žurke tokom tri dana i noći. Nastupao je na sve popularnijem pariskom festivalu Weather, koji organizuje upravo tim iz Concrete kluba, a čije zimsko izdanje je proteklog vikenda privuklo hiljade fanova iz cele Evrope.

Nastupe na magičnoj Exit Avanturi 2016 među prvima su potvrdili i trenutno najveća svetska hip-hop zvezda, Wiz Khalifa, indi-rok senzacija Bastille, izrazito traženi londonski reper Stormzy, belgijski hitmejker Lost Frequencies, kultni muzički kolektiv Dub Pistols i najtraženiji holandski bend Kensington. Prati ih i impresivna lista bass izvođača od Petrovaradina do Jaza, a prvi potvrđeni su rodonačelnici žanra i drum’n’bass prvaci DJ Hype i Andy C, te najveće dubstep zvezde Modestep i Zomboy. Pridruće im se i vodeća imena nove generacije Wilkinson, Ivy Lab i Sub Zero, a specijalno mesto u programu glavne bine Exita rezervisano je za neponovljivu Ms. Dynamite. I poslednja grupa izvođača za Exit Avanturu objavljena je u ovom prednovogodišnjem talasu, a naredna imena biće objavljena posle predstojećih praznika.

Velika novogodišnja akcija 1 ulaznica za 2 festivala

U toku velike novogodišnje akcije, ulaznice za Exit festival dostupne su po promotivnoj ceni od 5.990 dinara, sa 65% popusta, uz kartu za Sea Dance festival na poklon. Vrlo ograničen broj ulaznica u sklopu ove akcije dostupan je online, kao i na prodajnim mestima Gigs Tix širom Srbije, a više informacija o novogodišnjoj ponudi može se pronaći na exitfest.org. U prodaji su i paketi koji sadrže ulaznicu i smeštaj već od 65 evra putem exittrip.org.