U petak 24. i subotu 25. avgusta u Domu Omladine Pančevo održaće se FAMNAZ – festival alternativne muzike na jezicima nacionalnih zajednica. Cilj prvog izdanja festivala je da svojom skromnom pojavom skrene pažnju na savremene i netradicionalne oblike reprezentacije stvaralaštva na jezicima lokalnih etničkih zajednica. Kao alternativu folklornom i tradicionalnom stvaralaštvu, FAMNAZ se fokusira na plesnu elektroniku, rock, inudstrial, ska i indie muziku, kao i film i strip na jezicima jednog broja od ukupno 23 etničke zajednice koje žive na teritoriji grada Pančeva.

Program Festivala ove godine ograničen je samo na mađarsku, slovačku i rumunsku zajednicu i specijalne goste iz Bosne, sa nadom i tendencijom da se ovaj koncept sledećih godina postepeno proširi na sve etničke grupe iz lokalne sredine.

Projekat se realizuje kroz partnerstvo Udruženja za razvoj kulture “Elektrika” i Doma Omladine Pančevo, uz finansijsku podršku Grada Pančeva, Fondacije za otvoreno društvo, Švajcarskog programa za kulturu na zapadnom Balkanu i Asocijacije Nezavisna Kulturna Scena Srbije.

Program počinje u petak 24. avgusta u 20 h STRIP programom u holu Doma Omladine:

Otvaranje izložbe JUNGLE – savremeni rumunski strip

Predstavljanje strip-književnog časopisa SYMPOSION /Subotica/

Sitoštampa Symposion majica na licu mesta by Dr Gnoj – ponesite svoju konfekciju!

Muzički program počinje u 21h30min- DJ programom u bašti:

WE ARE CREEPZ /Temišvar, Rumunija/ – nu house/techno/post dubstep/uk bass, lokalna podrška: VHS SEX TAPES, Pančevo – funk/disco/deep house

 

SUBOTA 25. Avgust, 21.30 Bašta Doma Omladine – veče gitarske muzike

koncert bendova:

EL BUZZ /Pančevo/

SKAgetHER /ska bend iz Stare Moravice/Subotice/

BILLY ANDOL /indie rock, Sarajevo BiH/

MARIENFELD /industrial-metal-punk, Vojlovica, Pančevo/

 

Ulaz na sve programe je besplatan.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.