U Ljubljani će od 4. do 6. februara 2015. godine biti održan festival MENT koji će spojiti muziku, umetnost i diskusije na teme kreativnosti i modernih tehnologija.

Na festivalu će biti prilike da se vide i čuju gosti od internacionalnog značaja, ali i novi muzički talenti od Balkana do Baltika, poručuju organizatori.

Učesnici na panelima koji će biti organizovani su predstavnici online muzičkog magazina Louder Than War, muzičke agencije Charmenko Agency, festivala Exit, Pohoda, Iceland Air Waves, Žedno uho i Waves Vienna.

Trenutno je poznato da će na festivalu MENT nastupati sledeći izvođači: Robert Henke a.k.a Monolake, Sekuoia, Get Your Gun, Carnival Youth, New Wave Syria, ŠKM banda, Vlasta Popić, Foolish Green, Kleemar, Punčke, Without Letters, Dojo i All Strings Detached. Uskoro će biti objavljeno još imena na sajtu festivala.

Festival će se održati na tri lokacije: Kino Šiška, Metelkova mesto, Klub K4. Ulaznice po povljnijim cenama mogu se kupiti do 4. januara putem Eventim prodajne mreže.

MENT festival organizuje Kino Šiška, a za vizuelni outfit zadužen je Multipraktik collective. Konferenciji deo je podržan od strane SIGIC-a, slovenačkog muzičkog informativnog centra.