Fantastičan prvi dan jubilarnog 10. INmusic festivala otvorio je bend Mel Camino iz Velike Gorice. Prvi dan INmusic festivala obeležili su Franz Ferninad & Sparks, Paolo Nutini, Future Islands, Frank Turner & Sleeping Souls, Aziza Brahim, Zadruga, Sassja, Ludovik Material, Mel Camino, Katalina Kicks, Clone Age, Mel & Django Jet, Čao Portorož, Sassja. Kate Tempest i ekipa DJ-eva Yem kolektiva preuzeli su binu za noćni deo zabave – do ranih jutarnjih sati.

Fantastična supergrupa Franz Ferdinand & Sparks dokazali su kako saradnje itekako funkcionišu te donose nove note originalnosti – uprskos njihovoj pesmi Collaboarations don’t work. Ruke su bile u vazduhu, pevalo se iz svega glasa. Miljenici i već dobro znani gosti INmusicove publike, ovoga puta s pojačanjem – Sparksima, potvrdili su status prijateljskog benda festivala. S pesmom Johnny Delusional otvorili su dvosatni nastup. Sve se spojilo u magičnu sinergiju publike i benda.

Paolo Nutini privukao je velik broj posetioca i uneo posebnu dozu emocionalnosti koja je probijala iz zvučnika za vreme njegovog nastupa.

Nasmejani Frank Turner s bendom Sleeping Souls je oduševio publiku. Posebno iznanađenje popraćeno ovacijama publike dogodilo se kada je Frank zapevao na hrvatskom jeziku. Atmosfera je već bila sjajna, a nakon toga, poneseni oduševljenjem domaće publike, svi okupljeni ispred Main Stage-a nastavili su ritmično pratiti svaku notu sve do kraja nastupa.

Uz pretežno rokerski program INmusica, istaknule su 4 izvođačice: Aziza Brahim, Ludovik Material, Sassja i Kate Tempest koju se svojim posebnim izričajima proširile muzičku paletu INmusica i dodale dozu eklektičnosti.

Nakon što su FFS odsvirali zadnju notu na glavnoj bini, bend Zadruga zadržao je brojnu domaću publiku svojim već kultnim pesmama.

I ove godine INmusic festival pripremio je puno popratnih aktivnosti kojima su se posetioci mogli zabavljati.

Predstava Muškarci su s Marsa, žene su s Venere nasmejala je, ali na trenutke navela publiku na razmišljanje. Nakon predstave, festivalsko pozorište pretvorilo se u party zonu, ali potpunu tihu u kojoj su posetioci sa slušalicama na ušima zaplesali u vlastitom ritmu.

Muzika. Zabava. Druženje. Celi Jarun je pulsirao kao jedno. Oko 25 000 posetilaca posetilo je prvi dan INmusic festivala u potrazi za dobrom zabavom i nezaboravnim uspomenama. Sudeći po osmesima na licima i euforiji koja je vladala cele večeri – svakako su uspeli u naumu.

Jubilarno slavlje INmusic festivala nastavlja se uz Placebo, Rudimental, La Roux, Of Monsters and Men, Death Cab for Cutie, Eagles of Death Metal, Batida, Mike Skinner, Halka, Repetitor, Rambo Amadeus, Ljetno Kino i mnoge druge.