PODELI

U susret najvećem koncertu karijere, onom u zagrebačkom Domu sportova u subotu 20. februara, dubrovački bend Silente poslednjih nekoliko sedmica marljivo radi.

Bend koji je u tri godine izgradio ogromnu bazu fanova dobio je još jedno veliko priznanje za svoj rad. Po drugi put pristigla je nominacija za važnu nagradu Večernjakova ruža koja se dodeljuje najuspešnijim osobama u protekloj godini, a ovoga puta nominirani su u kategoriji “Muzičar godine”, za razliku od prošlogodišnje nominacije u kategoriji „Novo lice godine“.

Novi aktuelni singl grupe Silente je “Rekla si (da nikad nisi voljela ovako)”, a to je ujedno pesma s kojom će nastupiti na predstojećem 63. Zagrebačkom festival. “Rekla si” je ukupno peti singl sa aktuelnog albuma “Neće rijeka zrakom teći” i po mnogo čemu izuzetno važan za Silente. S njim će bend “braniti” prošlogodišnju pobedu na Zagrebačkom festivalu koji se održava 22. januara. Pesma “Čudna ili čudesna” bila je uverljiv pobednik prošlog izdanja festivala i jedna od najslušanijih hitova od tada. Krajem januara očekuje se i premijera video spota za singl “Rekla si” u kojem će glavni statisti, prema želji Silentea, biti Dubrovčani.

To će ujedno biti pesma kojom će Silente najaviti najveći koncert karijere koji će održati u Maloj dvorani Doma sportova 20. februara. Upravo ta samostalna svirka biće presedan na hrvatskoj muzičkoj sceni jer se ne pamti kada je jedan pop rock bend u svega tri godine od debi singla stigao do dvorane koju su u proteklih 12 meseci rasprodavali Josipa Lisac, Urban & 4 i Pipsi.

U eteru će “Rekla si” naslediti “Neobranjivo”, pesma koja je obeležila jesen i stekla više od 440 hiljada pregleda na YouTube-u. Singlovi “Čudna ili čudesna” i “Neobranjivo” našli su se na godišnjim radijskim listama hitova iz 2015. godine.

Uspešnu 2015, u kojoj su objavili album “Neće rijeka zrakom teći” i odsvirali Tulum turneju rame uz rame s Bajagom i Instruktorima, grupa je zaključila novogodišnjim koncertom na Stradunu. Za najveći koncert karijere u zagrebačkom Domu sportova Silente će se zagrijati bogatim koncernim rasporedom. Uz nastup na 63. Zagrebačkom festivalu, bend će u februaruodržati koncerte u Zadru, Slavonskom Brodu, Beogradu, Delnicama i Nedelišću.

Ulaznice za koncert u Dom sportova su u prodaji po ceni od 70 kn, a na dan koncerta cena je 85 kn i svi zainteresovani mogu ih kupiti na sledećim prodajnim mestima: Dirty old shop, Tratinska 18,Rockmark, Berislavićeva 13, Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7, Aquarius CD Shop, Varšavska 13, Eventimova prodajna mesta i www.eventim.hr