PODELI

Četvrti Pozitivan koncert biće održan 4. decembra u novosadskom klubu “The Quarter”.

Hedlajner ovogodišnjeg izdanja je banjalučki bend Sopot, a premijerno predstavljanje publici u Novom Sadu i promociju prvog albuma imaće kraljevački bend Krstaši.

Kao i prethodnih godina, jedan od izvođača na koncertu je predstavnik mlađe generacije novosadskih autorskih bendova. Ove godine novosadsku scenu predstavljaće bend HiQulus koji će takođe predstaviti numere sa svog prvom studijskog albuma koji je u pripremi, a čiji je izlazak najavljen za početak naredne godine.

HiQulus je novosadski kvintet koji u okviru svog izražavanja kombinuje progressive, altern, elektroniku i heavy sekvence prepune efekata, ambijenata i dnb ritmike i objedinjuje ih u jedinstvene aranžmane. HiQulus iza sebe ima EP izdanje “Water above” (2013). Diskografiju će dopuniti albumom “UniQue” čiji je miks u toku. Produkcija albuma potpisuje Dragan Alimpijević Pik.

EP izdanje “Water above” može se preslušati na Bandcamp stranici benda OVDE.

Organizator Pozitivnog koncerta je Udruženje “Prevent” iz Novog Sada uz finansijsku podršku Gradske uprave za zdravstvo i Gradske uprave za sport i omladinu. Koncert se održava u sklopu kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv SIDE.

Ulaz će biti besplatan.

Foto: Nemanja Dimitrić