Hladno pivo, Zabranjeno pušenje, Ritam nereda, Let 3, Bolesna štenad i Gramofondžije (Gramophonedzie) pridružili su se spisku izvođača Arsenal Festa 05, koji će biti održan 25, 26. i 27. juna u Kragujevcu.

Hladno pivo će, uz stare hitove, predstaviti na Arsenalu tek objavljeni novi album”Dani zatvorenih vrata”, a frontmena Mileta Kekina posebno oduševljava povratak zagrebačkog benda u vizuelno upečatljiv prostor Kneževog arsenala, stare fabrike municije iz 19. veka.

“To mi je jedna od top tri lokacija u eks Yu, jer ono što mi sviramo savršeno paše uz industrijsko okruženje i onaj cigleni dimnjak preko puta bine. Da sam Englez tamo bih snimao Olivera Tvista”, kaže pevač benda Kekin.

Prvi put na kragujevački festival dolazi legendarno Zabranjeno pušenje, čuveno ponovo primitivističkim klasicima kao što su “Jugo 45”, “Zenica bluz”, “Pišonja i Žuga”,  “Nedelja kad je otiš’o Hase”…, a frontmen Sejo Sekson u video poruci iz Sarajeva kaže: “Pozivam vas sve na megaspektakl – Arsenal fest!”

Još jedna spektakularna premijera upotpuniće Arsenal Fest 05 – uvek provokativni Let 3 iz Rijeke za prvi dolazak u karijeri u Kragujevac najavljuju “uživanje, dijeljenje velike zajedničke energije i izgaranje do isparenja!”

“Bend je na pragu otvaranja potpuno novog glazbeno-umjetničkog ciklusa koji je već započeo 25. 4. velikim trijumfalnim koncertom u Zagrebu gdje je otkriven i spomenik ‘Angela Merkel sere!’ a sve će u ovoj godini biti okrunjeno i novim albumom koji uskoro izlazi”, upozorava Let 3.

Ipak, kada je reč o ostavljanju utiska na kragujevačku publiku Let 3 će izgleda imati ozbiljnu konkurenciju u prvom nastupu na Arsenalu beogradske Bolesne štenadi -pankera poznatih po hitu “Infostan” koji odnedavno imaju objavljen drugi albumsimboličnog naziva “Desiće se lepe stvari”.

“Bili smo par godina unazad kao posetioci i super se zajebavali. Na Arsenalu od nasmožete očekivati da se ne pojavimo ili da se pojavimo na dresiranim belim medvedima sa svetlećim nosevima. Pred kraj svirke možda se i zapalimo na bini. Jedno je sigurno ni mi ni publika nakon svega nećemo biti isti oni ljudi s početka koncerta!”, laju Štenci.

Neophodnu težinu Arsenalu daće Novosađani Ritam nereda čuveni po svojim beskompromisnim živim nastupima i nizom razbijačkih pank himni kao što su “Put beznađa”, “Deset godina”, “Crno je sve”, “Elita”…

“U Kragujevcu sam nastupao više puta i uvek se fenomenalno provedem. Kragujevačka publika mi je posebno draga jer tu imam dosta prijatelja i osećam se kao kod kuće”, kaže Gramofondžije, još jedna novina Arsenal Festa 05!

Na Arsenalu nastupaju i ranije najavljeni S.A.R.S., Elemental, Kolja i Grobovlasnici, Artan Lili, kao i britanski didžej LTJ Bukem sa MC-ijem Staminom. Raspored po danima, satnicu i ostala imena Arsenal Festa 05 saopštiće se uskoro.

Od ponedeljka, 11. maja, počinje prodaja pojedinačnih ulaznice za svaku od tri večeri festivala, koji će imati Main Stage, Garden Stage, Explosive DJ Stage…

Komplet ulaznica za sve tri večeri košta 1.500 dinara. Ulaznica za 25. i 26. jun koštasamo 800 dinara, dok će za završno veče 27. juna biti 1.000 dinara, odnosno VIP ložu 2.000 dinara. Prodaja ide preko mreže Eventim.

Ostala prodajna mesta:

KRAGUJEVAC – Dom omladine, “Arena Fun Factory” (Plaza Centar), TIC (Turistički
informativni centar) i Info pult (kod Balkana)
ČAČAK – Neven Tours (Eventim)
KRALJEVO – Caffeteria  “Flash back”
JAGODINA – “TNT Music”
SMEDEREVSKA PALANKA – Caffe Kralj
KRUŠEVAC – Caffe club “Grizzly”
NIŠ – “Music House”
POŽEGA – Caffe “Burence”
UŽICE – Caffe “Vermeer” i Kuća čaja “ZEN”
ARANDJELOVAC – Caffe “Koje Kude”
ĆUPRIJA – Caffe “Bacardi”