Pored brojnih sadržaja dnevnog programa osmog Jelen Demofesta, posebno se izdvajaju promocije albuma mladih bendova, a ove godine banjalučki festival publici donosi dva takva izdanja.

U pitanju je promocija albuma benda Hulahoop, koji je slovenački bend snimio zahvaljujući osvojenom prvom jestu na prošlogodišnjem Jelen Demofestu, a svoje novo izdanje predstaviće i grupa Aurora, kojoj je festival 2012. godine dodelio nagradu za najperspektivniji banjalučki bend.

Hulahoop će se u zaista velikom stilu oprostiti od titule najboljeg demo benda u regionu, pa će 18. jula u 13 časova pop funk četvorka iz Kamnika zakoračiti u drugu etapu svoje karijere predstavljanjem debitantskog izdanja. Njihov prvenac nosi naziv “The Best Of” i u potpunosti odražava lucidnost ovih mladih muzičara.

Uz priliku da porazgovaraju sa članovima grupe i dođu do svog primerka neobično dizajniranog CD-a, posetioci promocije će moći i premijerno videti novi spot grupe, snimljen u vrhunskoj MTV produkciji, kao deo nagrade za prvo mesto. Time će Hulahoop napraviti pravu uvertiru za povratak na Jelen Demofest binu poslednje festivalske večeri.

“Nagrada nam je zaista pomogla, pogotovo jer smo htjeli kvalitetan proizvod, koji će ljudi, nadamo se, zapamtiti. To je značilo i veće troškove, tako da mnogo zahvaljujemo Jelen Demofestu za ovu nagradu! Što se našeg nastupa tiče, publika će vidjeti veliku žurku na bini i muzičare koje uživaju u onome što rade, a čuće i moderan zvuk koji su mogli čuti i prošli put. Međutim, sve će to biti još bolje, čak i energičnije nego prošle godine”, obećava Anže Burja, bubnjar benda Hulahoop.

Aurora

Prisustvo muzike u dnevnom programu Jelen Demofesta osiguraće i banjalučka grupa Aurora, koja će održati zvaničnu promociju svog drugog albuma dan ranije, 17. jula u 15 časova. Reč je o materijalu pod nazivom “Nisi sam”, koji donosi osam novih pesama, a dolazi tri godine nakon prvog zvaničnog izdanja “Kula od karata”.

Generalni sponzor Jelen Demofest je Jelen pivo, a najveći prijatelj festivala već osmu godinu zaredom je kompanija m:tel. Oficijelni telefon festivala je Huwaei P8, dok je Radio-televizija Republike Srpske generalni medijski pokrovitelj osmog Jelen Demofesta. Više informacija o Jelen Demofestu možete naći na jelendemofest.org.