Fondacija Exit i Fond B92 pozivaju sve posetioce Rock@EXIT festivala da ponesu paštete, sardine, mesne nareske i drugu konzerviranu hranu i učestvuju u zajedničkoj akciji za pomoć ugroženima u poplavama. Na samom ulazu na festival, odmah pored pulta za prodaju ulaznica, biće smešten humanitarni štand, gde će svi posetioci od otvaranja ulaza, pa do 22h moći da ostave svoju donaciju. Sva prikupljena pomoć namenjena je žrtvama poplava u Smederevskoj Palanci.

Pravo letnje vreme, vedro nebo, tvrđava i ljuti rokenrol više su nego dovoljni razlozi da sredu, 11. jun provedete na festivalu Rock@EXIT na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Queens of the Stone Age danas dolazi u Srbiju pravo sa vodećih evropskih festivala, a na rokenrol slavlju pridružiće im se i Partibrejkers, Eyesburn, Ritam nereda i Repetitor.

Ovim i zvanično otpočinje velika EXIT AVANTURA, nezaboravni festivalski doživljaj koji vas pored festivala Rock@EXIT 11. juna vodi i na EXIT FESTIVAL od 10. do 13. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi i na Sea Dance Festival od 15. do 17. juna na plaži Jaz kod Budve.

q

ROCK@EXIT festival otvoriće svoja vrata na Petrovaradinskoj tvrđavi već u 18h, a posetioce u 18.20h očekuje nastup sastava Repetitor, jednog od najzanimljivijih novih bendova domaće scene. Sledeći na repertoaru je bend čvrstog zvuka, poznat po energičnim, žestokim i beskompromisnim koncertima, Ritam nereda, koji će binu osvojiti u 19.10h. Za njima slede Eyesburn, jedan od najuticajnijih hardkor/rege sastava u regionu, koji će nastupiti u 20h. Bend koji simbolizuje srpski rok, Partibrejkers, dodatno će zagrejati atmosferu u 21.05h, da bi, konačno, dugoočekivani koncert Queens of the Stone Age počeo u 22.30h.

Ljubitelje čvršćeg zvuka obradovaće ART MARKET, jedinstvena rokenrol pijaca nalik najboljim evropskim ‘second hand’ šopovima, koja će pored berze ploča ponuditi posetiocima unikatne i vintidž krpice. Pored Art marketa, ROCK@EXIT predstaviće i izložbu instalacija i skulptura studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu, a posetioce očekuje još niz iznanađenja na samom festivalu.

Cena ulaznice danas iznosi 2.499,00 dinara.