Najveći regionalni festival neafirmisanih bendova, Jelen Demofest, na svojoj zvaničnoj internet stranici pokrenuo je adresar demo bendova.Cilj nove kampanje banjalučkog festivala je stvaranje najveće i najpotpunije baze podataka o mladim bendovima, a organizatori su pozvali muzičare da daju svoj doprinos kompletiranju ovog adresara i prijave svoje muzičke grupe.

U adresaru demo bendova se trenutno nalazi 100 sastava iz svih šest država bivše Jugoslavije, a oni su na stranici www.jelendemofest.org, u odeljku „Adresar bendova“, klasifikovani abecednim redom. Na istom mestu se nalazi i online formular za unos podataka, pa su organizatori pozvali bendove da se prijave, a one koji su već uvršteni u adresar da istim putem ažuriraju postojeće informacije.

Kako je istaknuto, svrha adresara je online promocija mladih autorskih bendova, za šta je neophodno i aktivno učešće samih muzičara. Jedini uslovi koji se postavljaju pri prijavljivanju jesu da se radi o izvođačima iz BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije ili Hrvatske koji sviraju autorsku muziku te da su u pitanju demo izvođači koji još uvek nemaju ugovor sa nekom izdavačkom kućom.

Jelen Demofest se od 2008. godine održava na banjalučkoj tvrđavi Kastel i u međuvremenu je izrastao u najveći festival ove vrste u cijeloj regiji. Fokus festivala je na promociji nove autorske muzike, a dosadašnji pobednici u takmičarskom programu su bili i bendovi kao što su M.O.R.T. ili ZAA, dok je aktuelni pobednik NORD iz Rijeke. U revijalnom programu su nastupala velika imena regionalne i svetske scene, među kojima i Guano Apes, Gentleman, Kelis, Kosheen, Dubioza kolektiv, Kiril Džajkovski te brojni drugi.