PODELI

Knjiga Aleksandra Saše Žikića „Mesto u mećavi – priča o Milanu Mladenoviću“  ovog je meseca  predstavljena u tri grada u Hrvatskoj: Varaždinu, Rijeci i Zagrebu.

U Varaždinu je pozorišni klub “Rogoz” bio dupke pun, a isto tako je bilo i u Rijeci, u klubu “Palach”, kao i u “Tvornici kulture” u Zagrebu.

„Dostojanstvo, dobrota i ljubav“ ključne su  reči kojima Sandra Rančić (koautorka serijala i filma „EKV- KAO DA JE BILO NEKAD“), ovom prilikom u ulozi gosta – promotera knjige, opisuje sve tri promocije.

Autor, Saša Žikić, nadahnuto je i istinito odgovarao na pitanja prisutnih. Glumica Lora Orlović čitala je odlomke, a nakon toga, u Varaždinu je svirao lokalni, izuzetno popularni bend LIA, i SINHRO – Tribute To EKV bend, iz Čakovca.

U Rijeci i Zagrebu slušao se Šarlo Akrobata, Katarina II, EKV, Angel’s breath.

Prva domaća promocija knjige se, u istoj takvoj atmosferi, odigrala prošle nedelje u Vršcu, a u narednim  mesecima očekuje se još nekoliko promocija u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji. Velika beogradska promocija, koja je zamišljena  u  formi muzičko – scenskog događaja, planirana je za kraj januara  u beogradskom SKC- u .

Sve aktivnosti vezane za knjigu možete pratiti na Facebook stranici.

Foto: Petar Santini