Šesto izdanje LAKE festa će trajati četiri dana i održaće se od 11. do 14.  avgusta na Krupačkom jezeru u Nikšiću. Prvi dan festivala posvećen je Desetogodišnjici obnove crnogorske nezavisnosti i ulaz je besplatan za sve posetioce festivala.

Lake Fest je objavio četiri nova izvođača koji će nastupiti ove godine čime je i kompletiran spisak ovogodišnjih nastupa.

Već  potvrđenim bendovima Manu Chao La Ventura, Rambo Amadeus & Five Winetous – Sextet, Bajaga i instruktori, Kerber, Yu Grupa, TBF, Sivilo, Ritam Nereda, Punkreas, Lačni Franz, M.O.R.T, Nikola Vranjković, Irish Stew, Mangrov, Kultur Shock, Gužva u 16-ercu, Goran Bare i Mare, Stray Dogg, Sara Renar, DST, Voodoo, Zoon Politikon, Dejan Petrović i Big Band, Light Under The Black Mountain, na Krupcu će se pridružitii  Kiril Džajkovski, Aurora, Off Duty i Justin’s Johnson.

Kiril Džajkovski proslavio se samostalnim albumima “Syntethic Theatre”, “Homebound” i “Religion & Seks” na kojima kombinuje makedonski etno i elektroniku, i postao je veoma značajno ime na međunarodnoj muzičkoj sceni. Sa njim na LAKE festu će nastupiti MC TK Wonder i MC Wasp, iz  Sjedinjenih Američkih država  i  Australije.

Aurora bend je osnovan 2005. godine, a nedavno su objavili drugi studijski album “Nisi sam” za izdavačku kuću Nocturne Media. Album je rađen live u Velikoj sali Kulturnog centra Gradiška, u istoj sali je kasnije snimljen i spot za prvi singl, naslovnu numeru “Nisi Sam”. Album je dostupan putem svih digitalnih servisa, a posetioci Lake Festa će moći da čuju numere sa ovog albuma uživo.

Off Duty je rok bend iz Nikšića, oformljen na leto 2008. godine. U početku rada bend je sviranjem obrada i sa par autorskih pesama određen žanrovski kao punk-rock bend, međutim kasnijim autorskim radom, kao i sa nekoliko promena u sastavu, bend je izašao iz žanrovskih okvira i stvara pesme koje su u rasponu između tvrđih gitarskih rifova, do mekših i melodičnijih tonova

Justin’s Johnson je swing-ska-punk bend iz Splita, osnovan kao produkt saradnje dva mlada muzičara i prijatelja. Preko 300 održanih koncerata do sada odveli su bend i van granica Hrvatske. Beleže i zapažene nastupe na brojnim festivalima, među kojima se nalazi i takmičarski ska festival u Italiji na kojem su odneli pobedu. U ovom trenutku splitska šestorka privodi kraju svoj treći album i krenuli su na “All In” turneju po regionu koja bilježi preko 30 koncerata u ovom trenutku.

Generalni sponzori LAKE festa su Elektroprivreda Crne Gore, Pivara “Trebjesa” Nikšić, opština Nikšić i Nacionalna turistička organizacija.

Cena ulaznice ostaje nepromenjena i ona iznosi 10,00 eura za jedno veče i 25,00 eura za sve četiri večeri festivala.